Tekkeköy Eğitim Kültür Merkezi, Büyüklü Aysel Şenel Kültür Merkezi, Kutlukent Kültür Merkezi'nin ardından şimdi de sadece kadınların kullanacağı Kutlukent Hanımlar Konağı ile Aşağıçinik Hanımlar Konağı'nı kısa sürede tamamlayan Tekkeköy Belediyesi, tesisleri hizmete sunmaya hazırlanıyor.

EĞİTİM DE ALACAKLAR

Kadınlara yönelik hizmetlere büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Togar, "Önceki dönemlerde ilçemizde kadınların kullanabilecekleri çeşitli faaliyetler ve kurslar ile eğitimler yürütecekleri kendilerine ait tesis yoktu. Bu eksikliği görerek Kutlukent ve Aşağıçinik bölgelerimize hanımlar konakları kazandırdık. Evin tüm yükünü çeken, her türlü fedakarlığı yapan kadınların günün stresini atacakları, sohbet edecekleri, hoş vakit geçirecekleri, eğitim alacakları hanımlar konaklarını inşa ederek ilçemizdeki büyük bir eksikliği ortadan kaldırdık. Şabanoğlu Mahallemizde hayata geçirdiğimiz binamız 4 katlı ve 800 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak" dedi.

AÇILIŞINA AZ KALDI

Projenin detayları hakkında da bilgi veren Togar, "Zemin katında fitness salonu, birinci katında çocuk oyun alanları ve çocuklarla ilgili faaliyet alanları, ikinci katında toplantı, eğitim ve kurs sınıfları üçüncü katında ise mutfak ve kafeteryanın yer aldığı geniş bir salona sahip olacak. Aşağıçinik Hanımlar Konağımızı Kutlukent Hanımlar Konağımızdan ayıran en önemli özellik ise, binanın ön tarafında bir de düğünlerin, sünnetlerin yapılabileceği kır düğün salonu yapmamız. Onun önünde de bir spor alanı inşa edeceğiz. İnşallah bu örnek projemizin açılışını önümüzdeki günlerde yaparak hizmete sunacağız' şeklinde konuştu.