MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda ilahiyat fakültesi mezunlarının sorunlarını dile getirdi. İlahiyat fakültesi mezunlarının kendisini ziyaret ettiğini ve sorunları üzerine konuştuklarını belirten Usta, 70 bine yakın atanamayan ilahiyatçı mezunun bulunduğunu belirterek, bu konuda tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

BU İMKAN ORTADAN KALDIRILDI

28 Şubat sürecinde 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri' üzerine eğitim fakültelerinde bir bölüm açıldığını ancak bölümün 2014 yılında kapatıldığını ifade eden Usta, 'Tabi bu dönemde mezun olanlar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya Kur'an-ı Kerim seçmeli derslerde öğretmen olma imkanı buldu. En son Danıştay'ın bir kararıyla ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi veya Kur'an-ı Kerim seçmeli derslerde öğretmen olma imkanı ortadan kaldırıldı. Ülkemiz her yıl 61 fakültede yaklaşık 11 bin ilahiyat fakültesi mezunu veriyor. Şu anda 70 bine yakın atanamayan ilahiyatçı mezun var' şeklinde konuştu.

SON DERECE KÖTÜ BİR DURUM

İlahiyat fakültesi mezunlarının Danıştay'ın bu kararından sonra sadece meslek dersi öğretmeni olabileceğini dile getiren Usta, 'Ortaokul ve liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi veya diğer seçmeli dersin öğretmenleri olamayacak. Bu, çok ciddi bir sıkıntı, ciddi de bir mağduriyet yaratıyor. İnsan planlaması açısından da son derece kötü bir durum. Konunun Meclis veya Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde çözüme kavuşturulması lazım. Bizim de MHP olarak, Meclis'te bu sorunun çözümüne dair atılacak her adımda destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu konuda da hükümetin konunun çözümüne yönelik olarak tedbir alması gerektiğini ifade etmek istiyorum' ifadelerini kullandı.