CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, MHP Grup Başkanıvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın, "HDP'si, FETÖ'sü bu ülkenin bölünmesi yönünde ne kadar olumsuz niyetleri ve organizasyonları olan grup, fikir varsa CHP hepsiyle ittifak etmektedir" sözlerine tepki gösterdi.

İTTİFAKIMIZ OLAMAZ

CHP'nin ilk kongresi olarak kabul ettiği Sivas Kongresi'ndeki ruh ve inançtan, hiçbir zaman sapmadığını dile getiren Akcagöz, 'CHP, bu ülkenin birliği ve dirliği için var. CHP, ülkenin kuruluş ve kurtuluş iradesidir. Bizim HDP ve FETÖ ile gizli açık bir ittifakımız olamaz ve bunu iddia eden her kim olursa olsun, iddiasını ispatla mükelleftir. Siyaset, çamur atarak yapılmaz. Bu tarz açıklamalar, ülke siyasetinin düzeyini de düşürüyor. Sayın Usta, aynı zamanda grup başkanvekili. Yani söylediği sözler, camiasını da bağlıyor. Kendisine tavsiyem, ağzından çıkanı kulağı duysun" dedi.

İFTİRA ATIYOR

Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "AKP-MHP ittifakı hayırlı uğurlu olsun. Devlet Bahçeli, 'Sonuna kadar AKP'nin ve Tayyip Erdoğan'ın yanındayım' diyor. 'Milliyetçiliği ayaklar altına aldık' diyen ve Habur'da sınır kapılarını teröristlere açan AKP ile MHP ittifak halinde. MHP, Oslo'da PKK'lılarla pazarlık yapanlarla kol kola. MHP bugün, FETÖ'yü milletin başına bela eden ve 'aldatıldık' diye bu işten sıyrılmaya kalkanlarla beraber. Usta'nın, erken seçim konusundaki endişelerini de çok iyi anlıyorum. O da bizim gibi, anketleri takip ediyordur. İlk seçimde MHP baraj altında. Bunun sorumlusu da MHP yönetiminin ta kendisidir."