CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, il ve ilçe kongrelerinin takvimini duyurdu. Akcagöz, 7 Ocak'ta yapılacak Samsun İl Kongresi'nde yeniden il başkanlığı için aday olduğunu belirterek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önemli belgeler paylaştığını kaydeden Başkan Akcagöz, bahse konu kişilerin adil bir mahkemede hesap vereceğini dile getirdi.

HEYECAN BUGÜN BAŞLIYOR

CHP'nin parti içi kongrelerinin tarihlerinin belli olduğunu dile getiren Başkan Akcagöz, büyük kurultayın da 3-4 Şubat'ta yapılacağını kaydetti. Kurultaya gitmeden önce, ilk olarak ilçe kongreleri daha sonra il kongrelerinin tamamlanacağını aktaran Akcagöz, yoğun ve heyecanlı bir sürecin içinde olduklarını belirtti. Başkan Akcagöz, 'Yarın (bugün) takvim başlıyor, 1 Aralık'ta Ayvacık İlçe Kongresi var, 2 Aralık tarihinde Terme, 3 Aralık Çarşamba İlçesi'nde, yine aynı gün Kavak ve 19 Mayıs ilçelerinde, 6 Aralık'ta Ladik'te, 8 Aralık'ta Salıpazarı, 9 Aralık Alaçam, Bafra ve Canik ilçelerinde, 10 Aralık'ta İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde, 15 Aralık'ta Havza ve Yakakent ilçelerinde, 16 Aralık'ta Asarcık ilçesinde, 17 Aralık'ta Atakum'da ve 18 Aralık'ta Vezirköprü ilçesinde kongre heyecanı yaşanacak' şeklinde konuştu.

NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALIYIZ

7 Ocak'ta ise Samsun İl Kongresi'nin yapılacağını belirten Başkan Akcagöz, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar' sözüyle devam etti. 27 Aralık 2015 tarihinde il başkanlığı görevine getirildiğini aktaran Akcagöz, 'Çok zorlu ve meşakkatli bir sürecin bizi beklediğini biliyordum. Bu bilinç ve azimle 2 yıl partim, ülkem ve Samsun için elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Hep birlikte başardık ve bundan sonrası için de hep birlikte başarı için koşmaya devam edeceğiz. İsmet İnönü'nün güzel bir sözü var: 'Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur.' Bütün bu yaşanılan namussuzluklar karşında en az onlar kadar cesur ve güçlü olmak zorundayız. İki yıllık emeğimiz gözler önünde, bundan sonrası için de el ele CHP siyasetini büyütebilmek adına 2019 çok önemli… Hem yerelde hem genelde CHP'yi iktidar yapabilmek adına yeniden yeni dönem için CHP İl Başkanlığı'na adaylığımı açıklıyorum. Siyaset tek kişilik iş değil, 'ben bu işi tek başıma başarırım' diyen kim varsa yalan söyler. O nedenle hepinizin desteğine ihtiyacım var, biz varsak güçlüyüz ve biz varsak başarılı olacağız' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL