Bu yıl 11. düzenlenen uluslararası Balkan Tarihi Kongresi, 2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Kosova ve Türkiye'den 60 akademisyen ile bu sene rekor kıran 11. Balkan Tarih Kongresi, iki ayrı salonda, 13 oturum halinde yapılacak. Kongreye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da katılacak.

BİRÇOK İSİM YER ALIYOR

Kongreye katılacak ünlü isimler arasında, Türk Tarih Kurumu eski başkanlarından İYİ Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halacoğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim, Batı Trakya Türkleri'nin efsanevi lideri Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadıkahmet, Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Ümit İşler, Rumeli Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkanı ve Bulgaristan DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zürfeddin Hacıoğlu bulunuyor.

HALKA AÇIK OLACAK

Kongre salonunda resim sergisi ve kitap stantları da yer alacak. TRT tarafından canlı yayınlanacak kongre, halka açık olacak ve ücretsiz olarak takip edilebilecek. Kongrenin protokol açılışı ve onur konuklarının konuşacağı ilk oturum bugün saat 10:30'da başlayacak.