AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Köktaş mesajında, "Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artması açısından çok önemli bir gündür. Ancak sadece bir gün değil, her zaman engelli vatandaşlarımızı hatırlatacak ve onların yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri sunmak sosyal devletin en temel görevidir. Bu anlamda AK Parti olarak 15 yıllık iktidarlarımız döneminde siyaset esasımız her zaman insan odaklı olmuştur. İnsan olmayan yerde yapılacak hiçbir şeyin kıymeti olmaz" dedi.

HERKES BİR ENGELLİ ADAYI

Engellilerin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelebilmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Köktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Onların barınma, bakım, sağlık hizmetleri ve nakdi yardımlar olmak üzere 'sosyal devlet olma' anlayışının bir gereği olarak istihdam alanları genişletildi ve mesleki eğitim çalışmalarına hız verildi. Ayrıca sosyal hizmet imkanlarına ve her türlü güvenceye kavuşması, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Unutmayalım ki, herkes bir engelli adayıdır. Yeter ki zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım. Bedensel engeller, insanların üretmesine, düşünmesine, toplumun içinde yer almasına engel değildir. Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim."