CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Samsun-Sarp Demiryolu projesinin bölgeye kazandırılmasını çok istediklerini, bu konun takipçisi olacaklarını ifade etti.
Torun, demiryolunun, dünyada en ucuz ulaşım yollarından biri olduğunu belirterek, hızlı trenlerin Türkiye'nin birçok yerinde de en fazla kullanılan ulaşım sistemi olduğunu dile getirdi.

BÖLGEYE KATKI SAĞLAR

Samsun-Sarp Demiryolu projesinin yıllardan beri konuşulduğunu ancak bununla ilgili resmi bir adım atılmadığını savunan Torun, "Konu politik söylemlerle geçiştirilmektedir. İnşallah proje söylemlerden eyleme geçer. Biz de bunu alkışlarız ve gerçekten de destekleriz. Çünkü ne kadar alternatif ulaşım olursa bir bölge o kadar kalkınır ve gelişir. Ordu'ya da çok büyük katkı sağlar. Biz bu projenin bölgemize kazandırılmasını çok istiyoruz ve konunun da takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.

HAVALİMANI TEŞEKKÜRÜ

Torun, Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölgeye çok ciddi katkıları bulunduğunu belirterek, "Biz bu konuda emeği geçenlere de çok teşekkür ediyoruz. Şimdi aynı adımın Samsun-Sarp Demiryolu projesi için de atılmasını bekliyoruz. Eminiz ki bu projenin yapılmasının, en az havalimanı kadar bölgemiz ve ilimize katkısı olacaktır" dedi.