AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir'in hazırlayıp sunduğu Artı İfade programına katıldı.

Samsun ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Karaaslan, "Türkiye hedefte, kurucu liderimize ve mevcut cumhurbaşkanımıza hakaretler ediliyor. Bunlar Türkiye düşmanlığının tezahürü. Türkiye bugüne kadar bunları seslendirmiyordu, o yüzden kendisi bile bu düşmanlığın farkında değildi. Bugüne kadar göz yuman Türkiye profilinden çıkıp, dünya arenasında varlık gösteren bir irade koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜÇLENEREK ÇIKIYORUZ

Türkiye'nin kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarını karşıladığını vurgulayan Karaaslan, "Türkiye çok değişti. Dünya liderlerinin gözüne bakarak 'Dünya beşten büyüktür' diyen bir liderimiz var. Gücü milletten alıyoruz, AK Parti Türkiye için mücadele ediyor. 15 Temmuz hain planların dönüm noktası oldu, çok çabuk normalleştiriyoruz. Ankara'da helikopterler Meclis'i bombaladı. Her badireden güçlenerek çıkıyoruz, terörle mücadelede hiç olmadığı kadar güçlüyüz. Bundan rahatsız olanlar çok, dışarda rahatsız olanları anlıyoruz ama içeridekileri anlamıyoruz. Biz bu olaylardan da daha güçlü olarak çıkacağız" diye konuştu.

KAOSLAR YAŞANMIYOR

Kendi iktidarları öncesinde yaşanan ufak krizlerin dahi kaosa dönüştüğünü hatırlatan Karaaslan, "2023'te en güçlü ekonomilerden biri olma iddiamız vardı, bu hedefe çok yaklaşmışken bizi ekonomi üzerinden vurmaya çalışıyorlar. Hiçbirinde başarılı olamayacaklar. Bütün bunlara rağmen kaoslar, krizler yaşanmıyor" sözlerini kaydetti.

TÜRKİYE HEDEFE KOYULUYOR

Ülkede demokrasi kriterlerini geliştirmek noktasında yalnız kaldıklarını savunan Karaaslan, "Muhalefet, bugüne kadar üretemeyen, perspektif çizemeyen bir anlayışa sahip. Dört siyasal partinin mecliste temsiliyeti var, birinin terör örgütüyle alakası ortada. Bir tanesi ise ülke düşmanlarının sözcülüğünü üstlenmiş durumda. AK Parti'ye düşman olabilirsiniz ama bir şeyler üretmelisiniz. Bu ülke olmazsa CHP, MHP de olmaz. Biz milletin duygularına tercüman oluyoruz, 16 yıldır istikrar abidesiyiz. Karşı taraf ise yenilmeye doymayan, her şeye muhalif olan bir grup. Kendi varoluşşal sebeplerini bile inkar eden bir yapı mevcut. Hedefe konan bir Türkiye var ve muhalefet dış düşmanların diliyle Cumhurbaşkanı'na saldırıyor. Siyaset samimiyetle yapıldığında anlamlı" dedi.

SAMSUN, YAYI GERİLMİŞ BİR OK GİBİ

Yerli otomobil projesinin Samsun'da büyük heyecan uyandırdığını ifade eden Karaaslan, "Yerli otomobil projesi için birçok şehir 'biz de varız' dedi. Samsun bu konuda sesi gür çıkan şehirlerden. Neden Samsun'da olması gerektiğini, kendimizi avantajlı kılan özellikleri iyi anlatmalıyız. Şu an yerli otomobil tasarım aşamasında. Şehir bu konuda heyecanlandı, işadamları beni arayıp ne lazımsa yardım edeceklerini söyledi. Samsun, çok dinamik bir şehir, bu tip heyecanlara hazır. Samsun yayı gerilmiş bir ok gibi, sadece küçük bir hareketle uçuşa geçebiliriz" ifadelerini kullandı.

MEGA YATIRIMLARA ALIŞTIK

Geçtiğimiz günlerde Samsun'a yapılan 103 milyon liralık yatırımın gazetelerde manşet olmadığını belirten Karaaslan, "Bu projeler artık alışılagelmiş bir durum oldu. Eski Türkiye'de iki adet bilgisayara kurdele takılıp açılış yapılıyordu. Tarım ve tarıma dayalı sanayide ivme kazanmalıyız. Katma değerli tarım ürünlerinin üretimine geçmeliyiz. Lojistik köy, dünya ile rekabetimizde önemli bir merkez. Ulusal ve uluslararası firmaları Samsun'a çekecek. Bu projeyle Samsun'da yeni bir dönem başlayacak" sözlerine yer verdi.

SAMSUN MIKNATIS OLMALI

Samsun'da üniversite-şehir ilişkisi noktasında ivme kazanıldığını ifade eden Karaaslan, "Samsun hayata geçiremediği mevcut potansiyellerini artık aktive etmeli. Samsun'un gençlere ihtiyacı olduğu yönünde bir istatistik ortaya çıktı, bu istatistik çok önemli. Şehrimizi öğrenciler ve işadamları için mıknatısa çevirmeliyiz. Samsun, yaşanabilirlik açısından Türkiye'de ilk 10'da. Samsun artık uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan bir olimpiyat şehri. Samsun, Ankara'da temsil açısından çok verimli bir dönem geçiriyor" diye konuştu.

AK PARTİ YENİLENİYOR

Karaaslan, parti gündemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "AK Parti'de bir değişim, yenilenme yaşıyor. Partimiz, yeniliğin ve tecrübenin tek potada harmanlandığı bir parti" dedi. İl kongrelerinde büyük bir coşku yaşandığını söyleyen Karaaslan, "Genç kızların çok yoğun ilgi gösterdiğine bu kongrelerde ilk kez şahit oldum. Gençler belki de ülkelerine sahip çıkma konusunda kendilerini sorumlu hissediyor. Gençlerin böyle hissettiği bir dönemde hiç korkmamıza gerek yok. Yönetimler yenilenecek, kadın ve gençlik kolları kongreleri yapılacak. Büyük kongreye giden yol böylece tamamlanacak.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KADIN HAREKETİYİZ

AK Parti yönetiminde kadınların söz sahibi olduğunu vurgulayan Karaaslan, "AK Parti dünyanın en büyük kadın hareketi. Partimize üye kadınların sayısı bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Alttan genç kızlarımız da geliyor. Yıllarca kadın hakları konusu belli bir grubun elindeydi, biz bu hakimiyeti bitirdik. Artık kadın hakları konusunda tek hakim AK Parti. Kadına şiddet konusunda akıl tutulması yaşandı. Biz nasıl kadını hayata daha çok katarız derken ana muhalefet lideri böyle açıklamalar yaptı" ifadelerini kullandı. Vekil Karaaslan, " Çevre sorunları konusunda da algıyı yöneten belli bir grup var. Çevre ideolojik bir alana dönüşmüş durumda, inşallah bu konuda da hakimiyeti alacağız" dedi.

YEŞİL ALAN KULLANIMI İHTİYAÇ

Şehirlerde belediyecilik alanında işler tamamlanmadan diğer hamlelerin atılamayacağını ifade eden Karaaslan, "Şehircilikle ilgili temel sorunlarınız varken, Kent Park gibi projeler yapamazsınız, şehircilik atılımlarını tamamlayınca bu projeleri yapabilirsiniz. Samsun'un yeşil alan kullanımına ihtiyacı var, gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Belediyeler artık gönüllere dokunuyor. Şehir, sadece yapılar değil, geliştiği alanlarla beraber bu yapıların dışındaki alanlara yüklediği anlamlarla bir bütün" diye konuştu.

ŞEHRİN AKTÖRLERİ İLE VİZYON BELİRLEYECEĞİZ

Geçilen günlerde yapılan Şehircilik Şurası'nın bir milat olduğunu vurgulayan Karaaslan, "Akademik ve sivil ayağı çok güçlü bir buluşma. Bu fikirler hayata dokunacak. Günün sonunda bunların neye dönüştüğünü görmeliyiz. Fikri yönü güçlü projeleri somutlaştırmalıyız, başarı bu şekilde gelir. Şura'nın katılımcılarının en büyük beklentisi konuşulanların hayata geçmesiydi. 'Şehrim 2023' projesi başlatıyoruz, her şehrin Türkiye gibi 2023 hedeflerini koyacağız. Şehirlerde sahaya ineceğiz ve şehrin dinamikleri ile halkın görüşlerini birleştireceğiz. AK Parti bunu zaten yapıyordu ancak biz bunu artık daha ortak bir akılla yapmaya başlayacağız. Şehrin aktörleri ve halkı dinleyerek vizyonları belirleyeceğiz" dedi.

YORULMAYA VAKTİMİZ YOK

Cumhurbaşkanı ile Doğu Karadeniz seyahatine katıldığını söyleyen Karaaslan, "Dinlenmenin ebedi istirahatte olacağına tanıklık ettim. Helikopter yolculuğu sırasında sürekli olarak gökyüzünden yaptığımız projeleri izledik, bu çok onurlandırıcı bir şey. Bu çalışmalar ancak çok çalışma ile ortaya çıkabilir. İnanç olmazsa bunlar yapılamaz. Yorulmaya hakkımız ve vaktimiz yok düşüncesine sahibiz" ifadelerini kaydetti.

GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

Kendi hayatı hakkında bilgiler veren ve gençlere tavsiyelerde bulunan Karaaslan, "Ülkenin geleceği gençler, bir konuda başarılı olma arzusu taşımalı ve bunu yaparken başka konulardan vazgeçmemeliler. Mutlaka daha spesifik bir alanda uzmanlaşmalı ve kendilerine artı katmalılar. Ben de çocuk sahibiyim ve onlara vakit ayırmaya çalışıyorum. Akademik kariyerime devam ediyorum. Hangi fırsatlarla yaptığımı ben de bilmiyorum. Siyaset hayatın tamamen kendisi, hayattan izole etmeye gerek yok. Ben çocuğumu şehit cenazelerine götürüyorum. Bu tempo böyle devam edecek, bu ülkeyi kolay günler beklemiyor ancak sonunda çok güzel günler bekliyor" dedi.

Şükrü Berk ASKAR