Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İngiliz Parlamentosu'nda düzenlenen 'Türkiye-ABD İlişkileri: Ebedi ittifak sona mı eriyor?' başlıklı panele katıldı. Başkent Londra'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İngiltere Şubesi tarafından İskoç Muhafazakar Parti Üyesi Lord Mark Mclnnes'in ev sahipliğinde İngiliz Parlamentosu'nda düzenlenen panelde Eski Bakan Akif Çağatay Kılıç, Türkiye-ABD ilişkileri konusunda değerlendirmede bulundu.

TAVRIMIZ NET

Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin kendisi tarafından da terör örgütü olarak görülen PKK ve onun diğer kanadı YPG'ye özellikle ABD'nin sağladığı silahların, ilişkileri ciddi şekilde baskı altına aldığını söyleyen Kılıç, "Türkiye kendi sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamakla mükellef. Terör örgütü PKK'nın veya YPG'nin silahlandırılmasına karşı tutumumuz da net. ABD'deki 11 Eylül saldırılarından sonra teröre karşı mücadelede diğer tüm NATO üyeleri gibi Türkiye'nin de üzerine düşeni yaptı. Amerika'nın, küçük bazı terör örgütlerinden ziyade Türkiye gibi güçlü bir müttefike sahip olması onun için çok daha önemli" diye konuştu.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ

İngiltere Parlementosu'nunda gerçekleşen görüşmelerin ardından Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Kılıç, görüşmelerin verimli geçtiğini söyleyerek, "Türkiye-Amerika ilişkilerinin geleceği görüşmelerini yaparken aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle olan ilişkileriyle İngiltere ve Britanya ile olan ilişkileri de masaya yatırıldı. Katılımcılardan da özellikle güzel katkılar geldi. Bu da bizi çok memnun etti. Tabii burada en önemli konuların başında gelen unsurlardan bir tanesi, Türkiye ve ABD arasındaki FETÖ terör örgütünün başı olan kişinin Türkiye'ye iadesi süreci ve aynı zamanda İngiltere'de de bulunan bazı FETÖ terör örgütü mensuplarının en kısa süre içerisinde gerekli işlemlerinin yapılması ile ilgili konu' ifadelerini kullandı.