"Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" sloganıyla 14 Ekim'de Ankara'da kurulan Hürriyet Hareketi, Samsun'daki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Vatan, emek ve hürriyet mücadelesi şiarıyla yola çıkan Hürriyet Hareketi'nin Samsun yapılanmasının Gazi Sahnesi'nde gerçekleştirdiği toplantıya Hürriyet Hareketi Türkiye Sözcüsü ve Yürütme Kurulu Üyesi Mete Barış Beştepe, Samsun Sözcüsü Berkay Demir ve üyeler katıldı.
Toplantıda konuşan Beştepe, "Ekonomik, politik fikirler üretecek, üniversitenin aydın yüzünü oluşturan Cumhuriyetçi gençleri Hürriyet Hareketi'nde biraraya getiriyoruz. Hürriyet Hareketi, eylemleri, planları Cumhuriyetin kurucu ilkelerinin savunulması ve daha da ileriye götürülmesi üzerinedir" ifadelerini kullandı.

GENÇLİK POLİTİK ÖZNE OLMALI

Hürriyet Hareketi Samsun Şubesi Başkanı Berkay Demir ise, siyasal pozisyonlarını diğer siyasal odaklara düşmanlık üzerinden belirlemediklerini belirterek, "Kendi siyasal pozisyonumuzun haklılığı üzerinden diğer siyasal odaklara ve takipçilerine sesleniyoruz. 2019'a giden süreçte üniversite gençliğinin doğrudan politik özne olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR