CHP Atakum İlçe Başkanlığı'nın 4. Olağan Kongresi'nde konuşan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Türkiye gündemi ve kongre hakkında değerlendirmeler yaptı. Atakum kongresinin, demokrasi şöleni havasında geçtiğini ifade eden Zeybek, CHP'nin demokrasiyi Türkiye'ye getiren öncü bir parti olduğunu vurguladı.

İKTİDAR BÜYÜK SUÇ İŞLİYOR

Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Milletvekili Zeybek, bu sürecin sorumlusunun ise iktidar olduğunu savundu. Zeybek, 'Öngörüsüz dış politikalarla komşu devletlerle bir kavgalı, bir barışık olmamız ülkemize olan güveni sarsıyor. Belediye başkanlarına baskı uygulayarak, yolsuzluk yaptıkları dosyaların kapatılacağını ima ederek, istifa ettirerek görevlerinden uzaklaştırıyorlar. Bir belediye başkanının usulsüz ve yolsuzluk dosyaları varsa, siyasal iktidar bu dosyaları derhal cumhuriyet savcılarına bildirmeli ve mahkeme yolunu açmalı. Siyasal iktidar yolsuzluk dosyalarını kapatmakla büyük suç işliyor, suça ortak oluyor. İktidar kendini aynı zamanda mahkemelerin yerine koyuyor. Siyasal iktidar yargı ve yürütme yetkisini birlikte kullanıyor. Toplumda adalet duygusunun zayıflaması, yara alması, sorunları da beraberinde getirecek' diye konuştu.

CHP İKTİDARI YAKIN

CHP'nin demokrasiyi Türkiye'ye getirerek öncülük yaptığını dile getiren Zeybek, demokratik kuralların en iyi işlediği partinin de CHP olduğunu aktardı. Zeybek, 'Demokratik kurallar içerisinde Atakum kongremizi yapıyoruz. Birden fazla adaylı seçimleri, demokratik bir yarış ve zenginlik kabul ediyoruz. Bu anlayışla kongremizi tamamlayacağız. Erkene alınmaması durumunda 2019'da yerel, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Bu seçimler, ülkemiz ve partimiz için çok önemli, bu nedenle şimdiden çalışmalıyız. CHP iktidarı yakın, bunu başaracağız' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL