Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, tramvaylarda engelli vatandaşlar için yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Hakyemezoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Gürkan'ın destekleriyle engelli vatandaşlara karşı duyarlılık oluşması için tramvaylarda anons yapıldığını dile getirdi.

HERKESE TEŞEKKÜR

Daire Başkanı Kadir Gürkan'ın, derneği ziyaret ettiğini ve engellilerin istek ve sorunlarını konuştuklarını ifade eden Hakyemezoğlu, tramvaya binerken ve inerken sıkıntı yaşadıklarını, zaman zaman vatandaşların engellilere yol vermediğini Gürkan'a ilettiğini kaydetti. Hakyemezoğlu, 'Hatta bazen tramvaya binemediğimiz için 3. 4. tramvayı beklediğimiz de oluyordu. Bu konuda duyarlılık oluşması için anons yapılması noktasında bir talebimiz oldu. Daire Başkanı Gürkan da bu istediğimize çok sıcak baktı ve yaklaşık 20 gündür tramvaylarda anons yapılıyor. Vatandaşlarımızda da bir duyarlılık oluştu, bizleri görünce yardımcı oluyorlar. Ayrıca vatman ve güvenlik görevlilerimiz de bize karşı çok duyarlı. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETLER AZALACAK

Yapılan güzel işleri ve yapılmayanları dile getirmek zorunda olduklarını aktaran Başkan Hakyemezoğlu, anonsta, 'Tramvayımızda engelli vatandaşlarımız için tahsis edilmiş olan alanı, engelli yolcumuzun kullanması için müsaade ediniz' denildiğini ifade etti. Hakyemezoğlu, 'Öte yandan otobüs ve tramvaylarda engelli vatandaşlar için ayrılmış özel yerler ve koltuklar var. Sağlıklı insanların engelliler için ayrılan koltuklara oturduğu yönünde zaman zaman şikayet alıyoruz. Hatta yer vermediklerini söylüyorlar. Yapılan çalışmalarla halkımız bilinçlenecek ve bilinç artıkça bu konudaki şikayetler azalacak. Samsun'da engelliler adına güzel gelişmeler oluyor' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL