İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, İYİ Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'ndan seçmen kütüklerini istemesi ve bunun reddedilmesi üzerine partinin seçimlere giremeyeceği algısı yaratılmasının tamamen siyasi organizasyon olduğunu söyledi.

HAZİRANDAN SONRA SEÇİME GİREBİLİRİZ

Partinin ilk kurulduğu dönemde, henüz büyük kongresini gerçekleştirmeden ve 41 ilde teşkilatlanma şartını yerine getirmeden önce seçmen kütüklerini istediğini kaydeden Süslü, "Basın 'İyi Parti seçime katılamıyor' diye aslında doğru habercilik yerine kendi temennisinde, algı yönetiminin parçası olarak bir haber yaptı. 2017 yılı içerisinde teşkilatlanmamızı bitirdik. Şu anda seçime girebilmek için, teşkilatlanmamızı gerçekleştirdik. 6 aylık bekleme süresine girdik. Yani haziran ayından sonra yapılabilecek her türlü erken, baskın seçimlere katılabiliriz. Ama gerçekten İYİ Parti'den bu kadar korkup haziran öncesinde seçim yapalım diyorlarsa, İYİ Parti o seçimlere kendi adıyla katılamaz ama alternatif planlarımız var. Olası bir Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Akşener milletvekili olmayacağını 100 bin imzayla aday olacağını söyledi" diye konuştu.

SEÇMENİMİZ TELAŞLANMASIN

İYİ Parti hareketinin önünün kesilebilme ihtimali olmadığını belirten Süslü, "Kimse avuçlarını okşamasın. İYİ Parti seçime giremeyecek, biz yine saltanatımızı devam ettireceğiz diye düşünmesinler. İYİ Parti milletten aldığı destekle gümbür gümbür geliyor. Sevenlerimiz, seçmenlerimiz telaşlanmasın. Kaygıya kapılmasın. Bu söylemler tamamen siyasi organizasyon. İYİ Parti seçmen pusulasında yerini alacak, Meral Akşener de Cumhurbaşkanı adayı olarak karşılarında olacak" dedi.

Zerrin SOMUNCU