Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Nazım Hikmet'in doğumunun 116. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, aradan geçen onca yıla rağmen şairin şiirlerinin yıkılmaz bir kale gibi durduğunu söyledi.

MÜCADELE ETMELİYİZ

Nazım Hikmet denildiğinde 'Şairdir' deyip kesip atmanın doğru olmadığını belirten Akcagöz, "Büyük ozanımızı saygıyla anıyorum. Nazım'ın, dizelerindeki siyasi mesajları da iyi algılamamız gerekir. Nazım Hikmet hiç de hak etmediği halde, onu gurbet ellere mahkum eden anlayış, bugün de yok edilebilmiş değildir. O nedenle, şairlerimizi, ozanlarımızı öteleyen anlayışla mücadele etmek zorundayız" dedi.

SİYASETE ŞİİR GEREK

Her siyasetçinin mutlaka şiirle ya da sanatın başka alanlarıyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Akcagöz, 'Şiir güzeldir. Sanat güzelidir. Şiirle ilgilenen insan, sanatı seven insan iyi insan olma yolundadır demektir. Siyasetçi de mutlaka şiirle ilgilenmelidir. Ya da mutlaka sanatın başka alanlarına duyarlılık göstermelidirler. Sanat, gerginliği alır götürür. Bülent Ecevit, şair kimliğiyle Türk siyasetine çok şey katmıştır. Dünyada da bunun çok örneği var. Dolayısıyla, bugün siyaset arenasında bu iklime her zamankinden çok ihtiyacımız var" diye konuştu.