Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, anayasa değişikliği referandumu için çalışmalarına Gazibeyli, Şeyhulaş ve Doğankaya mahallelerinde devam etti. Başkan Şahin ve beraberindekiler ziyaretlerinde büyük ilgi ve destek gördü.

MEVCUT DURUM ÇİFT BAŞLILIKTIR

Yeni sistemde çift başlılığın ortadan kalkacağını belirten Başkan Şahin, "Söz ve karar milletimizdedir. Biz daima millet dedik. Bu nedenle rahatız. Yine milletimizle beraberiz, onların içindeyiz. Mevcut durum çift başlılıktır. Cumhurbaşkanı ve başbakanın ayrı ayrı konuştuğu dönemlerde çok bedeller ödedik. Herkes köşesinde ama olan milletimize oldu. Artık milletimiz bedel ödememelidir. Bu nedenle 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliğinde evet çıkmasıyla kazanan Türkiye olacaktır" dedi.

BÜYÜK DESTEK GÖRDÜK

Referandum sürecinde hoş olmayan bazı açıklamalar olduğunu dile getiren Başkan Şahin, şunları ifade etti: "Evet oyu verirseniz düşmanı nasıl denize İzmir'den döktüysek sizi de denize dökeceğiz', 'Hayır çıkarsa bu oylamadan düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz' açıklamaları oldu. Bunlar çok yanlış ifadeler. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey ise 'Evet vereni de gönüllerinin sultanı, hayır verenlerin de başlarımızın tacı' olarak nitelendirdi. Doğru olan budur. Hepimiz buna uygun hareket etmeliyiz. Milletimizi kutuplaştırmamalıyız. Çıkıp 18 madde nedir onun anlatılması gerekir. Biz 18 maddeyi ve gerekçelerini halkımızla paylaştık. Halkımızdan büyük destek gördük. Hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. İnşallah 16 Nisan yeni bir baharın başlangıcı olacaktır. Bu bahar milletimiz ve devletimiz içindir."