Samsun Haber: Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz'ın sunduğu Gündem Özel programının konuğu Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı oldu. Haber Medya Grubu'na gelen Başkan Taşçı'yı Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya yöneticilerinden Hülya Hacıoğlu, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Sinan Sallabaş, Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz ve Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir karşıladı.

PROGRAMLARLA DONATIYORUZ

Korkmaz'ın sorularını yanıtlayan Başkan Taşçı, 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandum hakkında açıklamalar yaptı. Atakum Belediyesi'nin çalışmalarından bahseden Taşçı, gece gündüz demeden yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirterek, 'Son bir ayda sadece bizler değil aynı zamanda milletvekillerimiz, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımızla ortaklaşa yoğun bir program gerçekleştiriyoruz. Her gün en az 5-6 program yapıyoruz, tek amacımız referandumda oylanacak 18 madde noktasında vatandaşlarımızı bilgilendirmek. Cidden faydalı oluyor, ilk başladığımız günden bugüne kadar ciddi mesafe kat ettik, çünkü sahada bunun yansımalarını hissediyoruz. İlk başlarda kararsız seçmen sayısı yüksekti ama bilgilendirme toplantılarının ardından halkımız bu işin ciddiyetini anladı, 18 maddenin Türkiye'nin geleceği için bir umut olduğunun farkında vardı. Programlarımızı AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi koordinatörlüğünde yürütüyoruz. Atakum ilçe sınırları içinde bizde çeşitli çalışmalar yapıyoruz, Atakum'un 56 mahallesini programlarla donatıyoruz. Çünkü bu programların her geçen gün faydasını görüyoruz. Hayır, propagandası yapan muhalif güçler, halkımızı yanlış bilgilendiriyor. Bu noktada halkımızın yanlış algı operasyonuna kapılmaması için çalışmalarımızı yürütüyoruz' ifadelerini kullandı.

GEREKLİ BİR SİSTEM

94 yıllık mevcut bir sistemin olduğunu ancak sistemin eksik ve dezavantajlı yönlerinin bulunduğunu söyleyen Taşçı, 18 maddenin bu eksiklikleri kapatacağını ifade etti. Taşçı, 'Daha büyük ve güçlü, ayakları yere daha sağlam basan bir Türkiye ile yola devam etmek amaçlanıyor. Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu ve MHP'nin de katkı verdiği bu süreç inşallah güzel olur. AK Parti'nin 14 yıllık iktidarında ciddi bir istikrar sağlandı ama bu istikrarın sebebi hükümet etme sistemi değildi, liderden kaynaklanan bir istikrar var. Zaten liderimiz Recep Tayyip Erdoğan 'bizler faniyiz, bugün varız, yarın yokuz' diyor. Onun için şahıslara dayalı sistem ve şahısların sayesinde istikrara kavuşan bir sistem değil sistemin kendi bünyesinde istikrarın olduğu daha dinamik ve daha sağlam bir yapının olması gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan gibi liderler bir daha bu ülkeye gelmeyebilir, her zaman darbelere karşı dimdik duran liderler gelmeyebilir. 15 Temmuz'da gördük, liderimiz televizyona çıktı ve halkı sokağa döktü. Ama geçmişteki liderlere baktığımızda darbeler karşısında 6 kere şapkasını alıp, 7 kere gelen liderler vardı. Onun için bu sistem Recep Tayyip Erdoğan veya AK Parti için gerekli bir sistem değil, bu sistem yarının Türkiye'si için gerekli bir sistem' şeklinde konuştu.

ŞOVA DÖNÜK ALGI OPERASYONU

Mahalle toplantılarından ve dışardaki referandum atmosferinden bahseden Taşçı, 'AK Parti, Türkiye'nin daha kalıcı bir sistemle ayakta durmasını istiyor. Bu sistem Türkiye'nin ihtiyacı olan bir sistem olduğu için ortaya konuluyor. Bunun için de çalışıyoruz, 'evetten hayıra geçtim' diyen çok az ama 'başkanım bu madde nedir, muhalefet bu maddeyle ilgili şunu diyor' şeklinde soru soran vatandaşlarımız oldu. Muhalefetin en çok yaptığı algı operasyonlarından birisi de '18 yaşındaki kişi milletvekili olacak, 2 yıl sonra emekli olacak, ömür boyu emekli.' İşin aslını anlatıyoruz, hayırı savunanlar somut bir şeyler sunamıyorlar hep yanlış bilgilendirme var, şova dönük algı operasyonu var. 16 Nisan'dan sonra genişlemiş bir demokrasi cereyan edecek. Son günlerde Avrupa ülkelerinin de hayır yönünde yaptıkları propagandalar ortaya çıkınca vatandaşımız, işin iç yüzünü görmeye başladı. Türk milleti uyanık bir millet, 15 Temmuz'da büyük bir darbeyi 5-6 saatte defetti. Bu tarz oyunları görüyorlar' diye konuştu.

CHP AGRESİFLEŞTİ

Özellikle son 2 haftadır evet oylarında ciddi bir yükselişin olduğunu kaydeden Taşçı, bu yükselişi CHP'nin de gördüğünü ifade etti. Taşçı, 'Sahaya inildikten ve halk bilgilendirildikten sonra hayır oyunda düşüş evet oylarında bir artış cereyan etti. Bunu gören CHP yöneticileri, farklı davranışlara girmeye başladılar. Yapılan söylemler, siyasi etiğe sığmayan davranışlardır, evet oyu da veren hayır oyu da veren Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıdır. Siyasi partileri yarıştırmıyoruz, 16 Nisan bir seçim değil halk oylamasıdır. Bugünlere kadar nasıl birlikte yaşamışsak 16 Nisan'dan sonra da öyle olacak, evet ve hayır diyen aynı toplumu paylaşacak. Bu yüzden toplumu bu kadar germenin bir anlamı yok. CHP bu yükselişi gördüğü için biraz agresifleşti ve siyasi etiğe yakışmayan bir dil kullanıyor.

HEPSİ BİZİM VATANDAŞIMIZ

Vatandaşların algı operasyonlarına kanmaması gerektiğini vurgulayan Taşçı, Samsun ve Atakum halkının her zaman demokrasiye inandığını söyledi. Başkan Taşçı, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarı için vatandaşlarımızın evet diyeceğini düşünüyoruz çünkü her işin başının evet olduğuna inanıyoruz. Etrafımızda ciddi anlamda karmaşa var ve özellikle güneyimizde kanlar akıyor. İçte ve dışta bizi yıpratmaya çalışıyorlar, terör saldırısı yetmezse ekonomik saldırı düzenliyor. Bu nedenle Türkiye güçlü olmak zorunda, sistemin güçlü olması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti genç bir devlet ama Türkiye Cumhuriyeti'nden önce burada Osmanlı İmparatorluğu vardı, biz Osmanlının torunları cumhuriyetin de çocuklarıyız. Türkiye'nin kalkınmasını kıskananlar, Türkiye'nin ayağına pranga takmak isteyenler türlü oyunlar oynuyor. Ama Türk milleti 16 Nisan'da bu şer güçlerine tokadı sert bir şekilde vuracak. Şunu bir kez daha belirtmek istiyorum; evet diyen de hayır diyen de bizim vatandaşımız' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL