Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, şehit ve gazi ailelerinin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Şahin, "Her fırsatta şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri ile birlikte olduk. Anma programlarında ve etkinliklerde yer aldık. Şehitlerimiz için düzenlediğimiz mevlit programları, birlik ve beraberliğimizin de göstergesi oldu" dedi.

CANLARINI ORTAYA KOYUYORLAR

Türk askerinin tüm ülke için kahraman olduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Devletimizi yıkmak ve milletimizi bölmek isteyenlerin karşısında kahraman Mehmetçiklerimiz ve polislerimiz canlarını tehlikeye atarak durmaktadır. İçeriden ve dışarıdan şer güçlerin her türlü ihanetine milletimiz kenetlenerek, bir ve beraber olarak en güzel cevabı vermektedir. Biz vatanımızı şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehit ve gazi ailelerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum' dedi.

HİÇBİR GÜÇ DİZ ÇÖKTÜREMEZ

Şahin, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın tarihe geçen çok önemli ve milletimizin karakterini en güzel şekilde açıklayan, 'Milletimizi teslim alamayacaksınız, diz çöktüremeyeceksiniz, bölemeyeceksiniz ve başaramayacaksınız' sözleri her şeyin cevabıdır. Bunu 15 Temmuz'da, PKK-DEAŞ ile mücadelede, Fırat Kalkanı-El-Bab'ta gösterdik. Afrin'de bir kez daha gösteriyoruz. Dünyanın her yerinde de göstermeye devam edeceğiz. Bu duurum, milli şairimizin dizelerinde de şu şekilde ortaya konmuştur:
'Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar,
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhidi...
Bedri'n Arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın" diye konuştu.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ ASLA UNUTULMAZ

Şehitliğin en yüce mertebe olduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Gazilik ömür boyu taşınan büyük bir onurdur. Bizler, vatanımızı şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Hayatımın her anında şehitlerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve gazi ailelerimizle bir ve beraber olduk. Şehitlerimizin naaşlarına omuz verdik. Gözyaşı döktük, hüzünlendik, acılarını yaşadık. Gazilerimize sevgi ve saygıda sınır tanımadık. Şehit ve gazilerimizin aileleri ile bir ve beraber olduk" şeklinde konuştu.

DUALARIMIZ ONLAR İÇİN

Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemiz iç ve dış terör saldırılarına karşı tavizsiz bir mücadele vermektedir. Suriye'de bir terör devleti kurulmak istenmiştir. PKK'ya sözde müttefiklerimiz tarafından 4 bin TIR ve 2 bin uçak dolusu silah yardımı yapılmıştır. Bunlar devletimiz tarafından tespit edilmiş ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından pek çok sefer kararlı bir şekilde bu işin içinde olanlar uyarılmıştır. 15 gün önce Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile kahraman Mehmetçiklerimiz Suriye'de Zeytin Dalı harekatını başlatmış ve terör unsurları vurulmuş, harekat başarılı bir şekilde icra edilmektedir. Aziz milletimiz birlik, beraberlik halinde ve dualarla bu harekatı desteklemektedir. Hepimiz kahraman Mehmetçiklerimize dua etmekteyiz. Hemşerilerimiz ilçemizi bayraklarımızla süsledi. Belediye olarak bayrağımızı dağıttık. Bilbordları ve belediyemizin önünü donattık. Bu bizim, Bafralı hemşerilerimizin ve milletimizin ortak duygularının yansımasıdır."

Ümit CEYLAN