Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçenin tarım, sanayi, turizm, üniversite ve kentleşme alanında 5 ana hedefi iolduğuna dikkat çekerek, "Bu yolda ciddi şekilde ilerliyoruz" dedi.

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

İlçede devam eden Karma ve Medikal OSB, Sera OSB ve Tarım Tekno Parkı konularında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, "Bafra'da işsizlik önemli bir problem. Bizim tarım ve OSB potansiyellerimiz var. Bunları harekete geçirdik. 3-4 yıl gibi bir sürede 3-4 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağız" diye konuştu.

OSB'LER GELECEĞİMİZ

OSB'lerin ilçenin geleceği olduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Bafra Karma ve Medikal OSB'de uzun bir süre başkanlık yaptım. OSB'ler, Baframızın geleceği. Başkanlık yaptığımı süreçte çok önemli aşamalar kaydedip, ciddi sonuçlar aldık. Tüm bunlar Bafra insanımızın birlik ve beraberliği, ve 'Bafra olarak biz büyük bir aileyiz' anlayışımız ile gerçekleşti" şeklinde konuştu.

İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZ

Bundan sonraki süreçte ilçeye yatırımcı çekmek için çalışacaklarına dikkat çeken Şahin, "Bafra OSB ve Sera OSB bir süreçtir. Bu süreçte sayısız insanımızın çok değerli hizmeti oldu. İlçemizin geleceği için çok önemli olan ve sonuçta 4 binden fazla insanımıza iş imkanı sağlayacağımız bu çalışmaların önemli bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Sanayi bölgemizin gelişmesi, eksikliklerinin tamamlanması ve yatırımcıların gelmesi için ticaret ve sanayi odamız, ziraat odamız, ticaret borsamız, kaymakamımız ve Bafra ailesi olarak büyük gayret gösterdik. İnsanlar bize güvenip yatırım yaptı. Sayısız insanımıza da iş imkanı sağladık. Hepimizin bildiği gibi organize sanayi bölgemiz 1998 yılında kurulmuş ve 2005 yılında arsa tahsisine başlamıştır. Bafra OSB'ye daha çok yatırımcı çekmek ve eksiklerin giderilmesi ile ilgili olarak bir takım çalışmalar gerçekleştirdik. Tabi bunlar yapılırken bir taraftan da sizlerin de takip ettiği üzere Bafra Sera OSB ve Bafra Medikal OSB ile ilgili çalışmalarımızı da devam ettirdik" diye konuştu.

ZORLU SÜREÇTE ÇOK EMEK VERİLDİ

Bunlar yaşanırken, birçok insanın büyük emeği olduğunu dile getiren Şahin, "2001 yılında Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak tüzel kişilik kazanan Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin 100 hektarlık 2. etabı için 2013 yılında Medikal Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başlattık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu incelemeler sonucunda da Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yapılan ÇED raporu başvurumuz da olumlu sonuçlandı. OSB bölgemizin adını 'Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB' olarak değiştirilebilmesi çalışmalarını sonuçlandırdık. Bafra OSB'nin kuruluşundan bu yana geçen süreçte önemli projeler tamamladık. Bunlar, yer seçimi ve sınırların onayı, kamulaştırma, imar planı, jeolojik-jeofizik etüt, haritaların yapımı, altyapı etüt-proje ve mühendislik hizmetleri, parselasyon planı, altyapı uygulama projeleri, altyapı inşaatı bölge içi yollar, yağmur suyu inşaatı, kanalizasyon inşaatı, İçme suyu inşaatı, telekomünikasyon altyapı inşaatı gibi önemli projeler" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Belediye Başkanı Şahin, bu gelişmelerin yaşnamasında siyasi iradenin büyük desteğini gördüklerini dile getirerek, "Bu süreçte Bafra İş ve İhracat Geliştirme Merkezimiz açılışını yaptık. Bugün OSB'de firmalara 33 firmamıza 42 parsel tahsis edilmiş durumda. 24 tesis kuruldu. 6 tesis ise yatırım aşamasında. Bin civarında insanımız çalışmaktadır. Bafra Sera OSB Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Kalkınma Bakanlığımızın yatırım programlarına alınmıştır. Bu çalışmalar içinde Samsun milletvekilimiz ve Bafralı hemşerimiz Orhan Kırcalı çok destek oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz tarıma dayalı sanayi, sanayi ve medikal sanayi alanında 3-4 yıl içinde 4 bin insanımıza iş imkanı sağlamaktır. Tüm bu süreçte siyasi irademizi temsil eden eski ve yeni bakanlarımızın, milletvekillerimizin, il ve ilçe başkanlarımızın, valilerimizin, Büyükşehir belediye başkanımızın, kaymakamlarımızın, İlçe Kaymakamımız Ali Fuat Türkel'in, belediye başkanlarımızın, ticaret odası ve meclis başkanlarımızın, odalarımızın emeği ve katkıları var. Bafra olarak hedefimiz 2023 yılında sanayi şehri olmaktır" ifadelerine yer verdi.

BAFRA TARIM TEKNO PARKI

Bafra tarımı için çok önemli olan bir hedef olarak gündeme aldıkları Tarım Tekno Park'a talip olduklarını hatırlatan Başkan Şahin, "Bafra, Kızılırmak nehrinin vücuda getirdiği geniş deltanın alüvyonları üzerine kurulu bulunan, Samsunumuzun ve ülkemizin önemli bir tarım merkezi. Bafra bereketli toprakları, alın terini toprakla buluşturan insanlarıyla ülkemizin tarımına ve ekonomisine hizmet etmektedir. Baframız, 175 bin hektarlık yüzölçüme sahip. İlçemizde 67 bin 768 hektar tarım arazisi 55 bin 623 hektar orman ve fundalık, 9 bin 200 hektar çayır ve mera, 4 bin 390 hektar göller ve 8 bin 700 hektar kültüre elverişli olmayan arazi bulunmaktadır. İlçemizde, Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu bulunan Altınkaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Derbent Sulama Barajı ve Hidroelektrik Santrali olmak üzere iki barajımız tarım arazilerimize yönelik sulama kanallarımız bulunuyor" açıklamalarına yer verdi.

KAZANÇ İKİ KAT ARTACAK

Tarımsal teknoparkların tarladan rafa ürün yolculuğunun her aşamasının gerçekleştirildiği entegre sistemler olduğuna dikkat çeken Şahin, "Tarımsal teknoparkın içerisinde idari merkez, ekim alanları, hizmet destek birimleri, AR-GE laboratuvarları, ürün işleme birimleri, ambalajlama, depolama ve lojistik destek birimleri bulunuyor. Bu hizmeti ilçemize kazandırdığımızda ürünlerimizi daha kaliteli yetiştireceğiz ve alıcıya ulaşıncaya kadar her türlü bilimsel çalışma ve destek sağlanmış olacak. Dolayısıyla tarımsal teknoparkın birimlerinin devreye girmesiyle birlikte ürünlerimiz markalaşacak. Bafra tarımı ileri seviyede bir aşama kaydedecektir. Tarım rekoltemiz ve üreticilerimizin kazançları iki kat artmış olacaktır" dedi.

BAFRA KIZILIRMAK ÜNİVERSİTESİ

Başkan Şahin, Bafra'nın önemli bir hedefinin de üniversite şehri olmak olduğunu ifade ederek, "OMÜ Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi, OMÜ Bafra Fevziye Arslan İşletme Fakültesi, OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu ile adım adım üniversiteye doğru gidiyoruz. Hedefimiz 2023'de en az 5 bin öğrencimizin okuyacağı Bafra Kızılırmak Üniversitesi'dir. Bafra, üniversitesi ile eğitim, kültür, sanat, sosyal hayat da büyük atılım yaşayacak bu durum ilçe ekonomimize canlılık gelecektir. Aşcı ve Arslan ailelerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TURİZM ŞEHRİ BAFRA

Bafra'nın turizm şehri olması için de yoğu n gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Baframız, Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti, baraj gölleri, yamaç paraşütü, İkiztepe kazıları, tarihi eserleri, deniz feneri, türbeleri, cami ve çeşmeleri, Çetinkaya Köprüsü, Tepen Deliği, Asar Kale, kral mezarları, doğal güzellikleri, gölleri, Tütün-Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, sele sepet şenlikleri, Neyzen Tevfik Kolaylı etkinlikleri, eşsiz damak tatları ile turizm potansiyellerine sahiptir. Turizm potansiyellerimizi harekete geçirmek ise bir süreç gerekiyor. Turizm altyapısını oluşturmak ve tanıtım bu sürecin en önemli parçalarıdır. Bu uzun soluklu maratonda çok ciddi adımlar attık. Artık Bafra'nın turizm şehri olma hedefi var. Bafra, 2023 yılında turizm alt yapısını, kültürünü ve tanıtımını tamamlamış olacak. Hedefimiz, ilk etapta yılda 150 bin turisti ilçemize getirmek ve uzun süreli kalmalarını sağlamaktır. Turizm şehri hedefimize ulaşmak ilçe ekonomimize çok önemli katkılar yapacak, yeni istihdam imkanları getirecek."

Ümit CEYLAN