CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, referandum çalışmaları kapsamında Canik'te partililerle ve vatandaşlarla biraraya geldi. Akcagöz, 15 Nisan cumartesi günü saat 15:00'de 56'lar DSİ önünden başlayacak olan büyük 'Hayır' yürüyüşü düzenleyeceklerini ifade ederek, ''16 Nisan'da Samsun, demokrasiye de özgürlüklere de sahip çıktığını gösterecek ve muhtemel bir tehlikeyi önceden görmüş olarak 'hayır' diyecek, tarihe not düşecek'' ifadelerini kullandı.

İNSANLARI ALDATIYORLAR

Referandumda Türk milletine ülkenin yönetim biçimini oylatıldığını kaydeden Akcagöz, ''Bize asgari ücret kaç lira olsun diye sormayacaklar. Şu köprü buraya mı yapılsın, oraya mı yapılsın diye sormayacaklar. Esasında halk oylamaları bunun için. Ama işte bu başka. Evet derseniz, ülkenin sistemi, rejimi tümden değişecek. Diyorlar ki, büyük bir ülke olacağız. Süper ülke olacağız. Koca bir yalan. Büyük ve güçlü bir ülke olacaksak, buna parlamenter sistem engel değil. Hala yalanla insanları aldatma peşindeler. Milletin karnı bu yalanlara tok. Gezdiğimiz her yerde görüyoruz ki, millet artık uyanmış. Bu bir parti seçimi değil. Bu bir siyaset yarışı değil. Millet de bunun farkında. Esnafımızın onlarca sorunu, derdi var. Bu Anayasa değişikliği hangi sorunu çözecek? Hiçbirini. O halde, her zamankinden çok aklımızı kullanmak zorundayız. Aklımızı kullanırsak, doğru seçenek bellidir. Hayır diyeceğiz ve ülkenin, memleketin geleceğini kurtaracağız" dedi.

SAMSUN SAHİP ÇIKACAK

Cumartesi günü 56'lar DSİ önünden başlayacak hayır buluşması düzenleyeceklerini kaydeden Akcagöz, "Cumartesi günü saat 15.00'te orada olacağız. Tütün İskelesi'nde sonlandırılacak bu yürüyüşe, tüm Samsunlu hemşehrilerimizi bekliyoruz. 16 Nisan'da Samsun, demokrasiye de özgürlüklere de sahip çıktığını gösterecek ve muhtemel bir tehlikeyi önceden görmüş olarak hayır diyecek, tarihe not düşecek" diye konuştu.