Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda cinsel istismar vakalarını gündeme getirdi. Usta, "Son günlerde insanlığa sığmayan olayları peş peşe yaşadık" dedi.

CANIMZI ACITIYOR

Geçen hafta ardı ardına çocuklara cinsel istismar olayları ile karşı karşıya kalındığını dile getiren Usta, "Birbiri ardına, insanın kanını donduran olaylar yaşadık. 12 Şubat tarihinde Adana'da üç yaşındaki bir çocuğumuz cinsel saldırıya uğradı, 15 Şubat tarihinde Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde de dört buçuk yaşındaki bir kız çocuğu babası tarafından tacize uğradı. Öyle çığlıklar duyuyoruz ki insan insanlığından utanıyor. 18 Şubat tarihinde de Diyarbakır'da yaşanan bir diğer olayda cinsel istismar suçunun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunmasına rağmen şahsın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Bu son derece can sıkıcı bir durum. Konunun acilen gözden geçirilmesi lazım. Neden böyle kararlar alınıyor, ona bir bakmak lazım" dedi.

DESTEK VERECEĞİZ

2017 yılında 387 çocuğun cinsel saldırıya uğradığını vurgulayan Usta, "Benzer olayların bir daha yaşanmaması açısından eksiklik her ne ise bu düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekir. Bu anlamda aslında Bakanlar Kurulu'nda alınan bir kararla 6 bakandan oluşan bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyonun da en hızlı şekilde çalışarak burada eğitimle ilgili, işin psikolojik, sosyolojik boyutu ve ceza boyutuyla ilgili kararların bir an evvel alınıp bu konuda tedbir geliştirilmesi çok önemli. Bizim bu anlamda yapılacak bütün düzenlemelere Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak destek vereceğiz" diye konuştu.