AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir'in hazırlayıp sunduğu Artı İfade programında önemli açıklamalarda bulundu. Karaduman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun ziyareti ve il yönetiminde yaşanacak değişiklikler konusunda da değerlendirme yaptı.

SAMSUN İÇİN KAZANIM

Samsun'da ilçe kongreleri devam ederken bir yandan da 24 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek il kongresinin hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyen Karaduman, "Yürütme kurulu üyelerimiz bunun komisyonu içerisinde. Samsun miting konusunda bir marka. Bunu il başkanları toplantısında diğer il başkanı arkadaşlarımız da söylüyor. Cumhurbaşkanımızın katıldığı her kongre birer miting. Samsun, partimizin kuruluşundan itibaren miting fotoğraflarında yer aldı. Samsun'un miting kültürü var ve herkes de bunu söylüyor. Samsun bunun sonuçlarından da çok yararlandı. Cumhurbaşkanımız Samsun'a her geldiğinde ona belli sözler söylettirildi ve bunlar Samsun için kazanım oldu. Yerelde şehrimize kazandırılan çok ciddi yatırımlar var. Belki Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı birkaç husus da olabilir. Mitinglerin coşkusu şehirdeki siyasi yöneticileri çok güçlü kılar, özgüven verir. Cumhurbaşkanımızın Samsun'dan memnun ayrılması bizi ziyadesiyle mutlu edecek, bunun karşılığını da çalışmalarda göreceğiz" diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZ VAR

AK Parti'de siyaset yapmaya gençlik kollarında başladığını söyleyen Karaduman, şu anda Türkiye'de kendisi gibi gençlik kolları kökenli 6 il başkanı olmasının gençlere umut verdiğini belirtti. Karaduman, "Buradan yetişmiş olmak, partinin öz evladı olmak gibi. Kimseyi ayırmıyoruz ama ilk defa AK Parti'de başlamış çeşitli kademelerde görev almış, sadece partiyle hemhal olmuş insanlar olarak ciddi de bir sorumluluğumuz var. Ayrıca bu kademelerde görev alıp il başkanı olmak ayrı da bir gurur veriyor. Dolayısıyla bizim tercihlerimiz o dönemlerde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızı yönetimlerimizde değerlendirmek. Mevcuttaki gençlik kollarına baktığımızda onlar için de rol model teşkil ediyoruz, bunun da ayrı bir sorumluluğu var. Onların enerjilerini doğru alanlara yönlendirmek bizim görevimiz. Bunun da şehre faydası olacak diye düşünüyorum. AK Parti'nin ilk iktidar olduğunda doğan çocuklar şimdi oy kullanacaklar. Onların dimağlarında yer edinerek, siyasi sürece katılmaları için çalışacağız. Seçilme yaşını da 18'e indirmiş olmamızın bir anlamı var. Yönetimlerimizde de 18-25 yaş arasında bir temsilci bulunduracağız" dedi.

HER DÖNEMDEN BİR TEMSİLCİ

İl başkanlığı görevine geldiğinde mevcut yönetim kuruluyla il kongresine kadar devam etme kararı alan Karaduman, yeni yönetim kurulu oluşturma çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Karaduman, geçmiş dönemlerde yönetim kurulunda görev almış partililerin de yine yönetim kurulunda yer almasını istediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Kuruluştan bugüne il başkanlığı yapmış bakanımız ve kurucu il başkanımız Mustafa Demir, şu anda Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş, yine il başkanlarımızdan Ali Akyüz, Adem Güney, Osman Çetinkaya ve Muharrem Göksel'in dönemlerinde çok kıymetli yönetimler oluştu. Bir kısmı yönetimlerde devam etti. Biz de her dönemi temsil eden bir arkadaşımızı yönetimlerde bulundurmayı arzu ediyoruz. Çok önemli görevler yapmış il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız var. Onları da yönetimde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Parti çok önemli tecrübeler geçirdi, çok sayıda seçimi birlikte yürüttük. Benim avantajım kuruluşumuzdan bugüne hemen hemen hepsiyle çalışma imkanı bulduğum için sonradan oluşmuş değil, doğal bir diyalogum var. Zaten göreve geldiğimde il başkanlarımızı da ziyaret ettim. Onlarla da istişarelerde bulunduk. Sürece olumlu katkıları olacak. Gençli ve kadın kollarımız ile ilçe teşkilatlarımızın bir kısmının da yukarıya taşınması arzusundayız. Bunun dışında kapımız zaten partimizin üyelerine, sempati duyanlara açık. Yönetime girmek isteyen herkese kapımız açık. 10 gün içerisinde yönetim kurulu havuz listesini tamamlamış olacağız. Güvenlik soruşturmalarının ardından 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek yönetim listesi hazırlayacağız. Derdimiz 'Kendimize göre yönetim kuralım, tamamen hakimiyetimiz altında olsun" değil. Daha fazla insana nasıl ulaşırız derdimiz var."

O FOTOĞRAFIN ÖNEMİNİN FARKINDAYIM

Karaduman, bir süre önce Ankara'da Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın makamında gerçekleşen ve AK Parti Samsun 'A takımı'nın tam kadro hazır bulunduğu toplantıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. İlk toplantı olduğu için Bakan Demircan'ın önderliğinde toplandıklarını ifade eden Karaduman, "Zaten bir birlik ve beraberliğimiz var. Bu fotoğraf da bu birlikteliğin dışarıya tezahürü. Benim il başkanı olarak katıldığım ilk toplantıydı. Bundan sonra rutin olarak devam edecek. Sorunlar ve çözümleri belirlenecek. Fotoğrafın öneminin farkındayım. Samsun ve teşkilatlarımızla ilgili hiçbir problemimiz yok. Önümüzde önemli iki seçim var. Tecrübeli, büyük ve güçlü bir ekibiz. Bunu da seçimlere yansıtacağız" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU