CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz'ün bir süre önce Atakum Belediyesi'nin denetlenemediği ileri sürdüğü ve belediyede usülsüzlüklerin olduğunu söylediği açıklamanın ardından, Atakum Belediyesi'nde çalışan CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek'in kızı Fatma Arıcı'nın görevden uzaklaştırıldığını iddia etti.

ELİMİZDEN ÇEKECEĞİ VAR

Atakum Belediyesi ile ilgili yapmış oldukları açıklamanın ardından görevden uzaklaştırmanın gerçekleştiğini söyleyen Akcagöz, 'Bu uygulama, belediye başkanının nasıl bir intikam saikiyle hareket ettiğinin açık bir göstergesi. Savaşta bile yapılmaz. Atakum Belediyesiyle ilgili iddialarımıza cevap verecekleri yere, konuyla hiç alakası olmayan, siyasetle ilgisi bulunmayan, meclis üyemizin kızı olmanın ötesinde bizimle hiçbir bağlantısı bulunmayan masum biri üzerinden bizden intikam alınmaya çalışılması, hiçbir insafa ve vicdana sığmaz. Herkes bilsin ki, bu devran döner. Hukuk dışı hiçbir uygulama, kimsenin yanına kar kalmaz. Belediye başkanı, kanunları uygulayacaksa, önce belediye kanununu uygulasın. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bundan sonra, elimizden çekeceği var" dedi.

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Atakum Belediyesi ile ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulunduklarını belirten Akcagöz, Atakum'da, yasal mevzuatı tanımayan, kanunları uygulamayan, hukuku hiçe sayan bir belediye var. İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum. Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. Gelsinler, Atakum Belediyesi'ni tepeden aşağı incelesinler. Bize inceletmiyorlar. 14 bin evrak var incelenmesi gereken, istiyoruz, vermiyorlar. Belediyenin nerelere harcama yaptığını bilemiyoruz. Elimizdeki bin küsur belgeyle sağlıklı inceleme yapamıyoruz. Atakum Belediyesi'ndeki işlerin milyonda biri CHP'li Belediyelerde olsa, çoktan müfettişleri göndermişlerdi" ifadelerini kullandı.