CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ladik İlçe Başkanlığı ile İlkadım İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu danışma kurullarına katıldı. İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel ve Ladik İlçe Başkanı Necati Akdemir'in açılış konuşmaları ile başlayan danışma kurullarında, partililer 2019 seçimleriyle ilgili görüşlerini anlattı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİM

Toplantıda konuşan Milletvekili Zeybek, 2019 seçimlerine yaklaşırken, çok ağır bir sorumluluk taşıdıklarını kaydetti. Zeybek, 'Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri çok önemli, öngörüsüz AKP yönetimine son vermek için CHP örgütlerinin öncülüğünde barışı, kardeşliği, hak, hukuk, adalet anlayışını savunan demokrasi bileşenleri çok çalışmalı. Seçimlerde görev beklemeden, sorumluluk hissederek, oturduğumuz çevrede seçim sandıklarının bulunduğu yerlerde olmalıyız. Sandıklarda sorumlu görevlendirmek, örgütlerimizin görevi. Geçmişte yaşanan tecrübelerin ışığında benzer olayların olmaması için çok çalışmak ve sandık güvenliğini sağlamak zorundayız' ifadelerini kullandı.

ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ

Amerika Birleşik Devletler, İngiltere ve Fransa'nın, Suriye'de gerçekleştirdiği saldırıyı kınayan Zeybek, 'Emperyalist güçler, komşumuz Suriye topraklarında savaşıyor, etrafımız adeta ateş çemberi. Müslüman coğrafyasında yaşanan savaşlardan en büyük çıkarı, emperyalist devletler ve silah tekelleri sağlıyor. Etrafımızdaki savaş ateşinin bir an önce sönmesi halkımızın da en büyük beklentisi' dedi.