CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM'de görüşülmekte olan 548 sıra sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında açıklama yaptı.

ORMANLAR YAĞMALANACAK

Milletvekili Kemal Zeybek, bu yasayla ormanlık alanların çeşitli gerekçelerle orman alanı dışına çıkarılacağını ve birilerinin eline geçeceğini savundu. Ormanlık alanların bir bütün olduğunu dile getiren Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 'Taşlık, kayalık, verimsiz ya da fiilen orman vasfını taşımadığı gerekçesi ile bu kısımların orman alanından çıkarılması orman yapısının bozulmasına sebep olacak. 1959 yılında İskan Kanunu gereğince Ordu Fatsa İlçesi Göçebe köyünden, Samsun Salıpazarı İlçesi Avut köyüne yerleştirilen 168 aileye 25'er dönüm arazi dağıtımı yapılmıştı. Devletin kanunları ile vatandaşı iskan ettirecek, toprak satacaksınız, daha sonra bu yerleri orman olduğu gerekçesiyle köylünün elinden alacaksınız. 1959 yılında dağıtılan yerler orman ise nasıl dağıtıldı?' ifadelerini kullandı.

DÜZENLEME YAPILMALI

Vatandaşın, devletine güvenerek bedelini ödediği ve sahiplendiği yerlere el konulmasının yanlış olduğunu kaydeden Milletvekili Kemal Zeybek, 'Bu durum, devlete olan güveni de zayıflatıyor. Bu konuda mağduriyetleri giderecek bir kanun teklifi vermiştim! Umuyorum bu kanun teklifiyle, kırsalda yaşayan bu topraklara sahiplik eden, bekçilik yapan yurttaşlarımızın sorunları çözülür. Samsun'da Havza, Vezirköprü, Kavak, Ladik, Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Tekkeköy, Terme, Salıpazarı ilçelerinde vatandaşlarımız 2/B arazilerini alamadığı için üzerlerine kayıtlı arazi görülmüyor. Toprağı olmadan tarımla uğraşan, üretim yapan çiftçilerimiz tarım desteklerinden faydalanamaz. Gerekli düzenlemeler yapılarak üreticiye destek imkanları sağlanmalı' şeklinde konuştu.