Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı görevini sürdüren Yusuf Ziya Yılmaz, 24 Haziran 2018'de gerçekleşecek seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etti. Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanlığı binasında ilçe belediye başkanları, belediye yöneticileri, meclis üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda görevinden istifasını ve milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Kısa bir konuşma yapan Yusuf Ziya Yılmaz'ın, 19 yıllık görevinden istifa ettiğini söylerken duygusal anlar yaşadığı ve gözlerinin dolduğu gözlendi.

Yusuf Ziya Yılmaz, resmen istifa etti

SAMSUN'UN HER KÖŞESİNDE İMZASI VAR

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın da bulunduğu toplantıda Karaduman seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karaduman, "Seçim çalışmalarımızı başlattık. Zaten tecrübeli bir partiyiz ve yönetimiz. Oldukça fazla seçim geçirdik. Seçim koordinasyon merkezlerimizi, mahalle teşkilatlarımızı ve sandık kurulu üyelerimizi belirledik. YSK da seçim takvimini açıklayacak. Biz seçim sürecinde oldukça fazla aday adayı başvurusu bekliyoruz. Hem ülkede hem yerelde güçlü bir partiyiz, en iyi şekilde Samsun'u temsil edecek aday profiline ulaşacağımıza inanıyorum. Yusuf Ziya Yılmaz'ın, Samsun'un her köşesinde imzası var. Milletvekilliği adaylığı kesinlikle partimize ciddi biçimde güç katacak. Onunla çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum" dedi.

Yeni başkan kim olacak? İşte kulislerde konuşulan isim...

TALİMAT GENEL MERKEZ'DEN

Milletvekilli aday adaylığının AK Parti Genel Merkezi tarafından istendiğini ifade eden Yusuf Ziya Yılmaz ise, "24 Haziran seçimleriyle ilgili süreç hızla devam ediyor. Dün akşam ve ondan önceki bir iki gün içerisinde genel merkezimizden değerli parti yöneticilerimiz beni arayarak, seçimlerde aday adayı olmam yönündeki tekliflerine, 'sahip olduğum terbiye, siyasi ahlak, parti disiplinine layık olmak aslolandır. nerede görev verirseniz, o görevi almaya hazırım' cevabını verdim. 'Aday adaylığı açıklamak için yarın son gün, son günde açıklamanızı istiyoruz' talimatını aldım. Bu doğrultuda da aday adaylığına müracaat etmek için yaklaşık 19 yıldır sürdürdüğüm Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi, hayatımın en önemli hizmet süreci olarak tarif edebileceğim, her sürecinde Samsun'a hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyduğum görevi bu akşam sonlandırmak durumundayım. Bu akşam görevimden ayrılıyorum. Allahısmarladık dememek lazım çünkü bir şekilde yine partimin bana vereceği yeni görevle nasip olursa bu defa parlamentoda Samsun için hizmet edeceğim. Şu anda aday adayıyım, süreç genel merkezimizin vereceği kararla belli olacak" diye konuştu.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Görevi sürecinde yanlışları olabileceğini söyleyen Yusuf Ziya Yılmaz, "Hiçbir insan sabah evinden yanlış yapmak için çıkmaz. O bakımdan yanlış yapan insanların yanlışları da istekleri doğrultusunda olmamıştır. Ben de hep iyi şeyler yapmaya çalıştım. Hep insanımızın refahı, hayat konforu için; yaşadığı çevrede ve şehirde mutlu olması için çırpındım. Çırpınışlarım sonucunda da aciz bir kul olarak da bunları yapabildim, bu kadar hizmet edebildim. İnşallah ömrüm olduğu sürecede parlamentoda hem ülkeme hem de şehrime sahip olduğum birikimleri yansıtarak hizmet edeceğim diye düşünüyorum. Şehrimin her köşesinde yaşayan vatandaşların haklarını bana helal etmelerini diliyorum" sözlerini kaydetti.

GÖREVİMDEN HEP GURUR DUYMUŞTUM

AK Parti'nin 16 yılda kişi başına düşen geliri 3 bin dolardan 12-13 bin dolar seviyesine getiren bir siyasi hareket olduğunu kaydeden Yılmaz, şu şekilde sürdürdü: "Partimizde bugüne kadar görev yapmış herkesten Allah razı olsun. Türkiye'ye adeta çağ atlatmış bu büyük siyasi hareketin bir belediye başkanı olarak hep gurur duymuştum, inşallah bundan sonra da milletvekili olarak çalışmaktan gurur duyacağım."

Zerrin SOMUNCU