CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Dr. Murat Çan, Terme İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantı ile 24 Haziran'da yapılacak seçim için partisinden aday adaylığını açıkladı.

CHP, AİLE GELENEĞİM

Parti üyelerinin de yer aldığı açıklamada Dr. Murat Çan, CHP geleneği olan bir aileden geldiğini belirterek aday olma sebeplerini sıraladı. Konuşmasında ülkedeki durumu eleştiren Çan, "Erken seçim kararı alındıktan sonra Cumhurbaşkanı kendisine seçim sloganı olarak 'daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, daha fazla adalet' ifadelerini belirledi. Bu gerçekdışı ifadeler bile yeterli oldu. Kindar bir nesil yetişsin diye eğitim sistemimiz yok edildi. Sağlık sisteminde performans kriteri adı altında bıçak parası meşrulaştırıldı ve sağlık hizmetinin fiyatı fahiş olarak arttı. Daha önce hiçbir iktidarın terk etmediği dış politikamıza sırt çevrildikten sonra tüm dünya ile kavgalı bir ülke olduk. Tutarsız dış politika yüzünden itibarımız kalmadı" diye konuştu.

KABİLE DEVLETİ GÖRÜLÜYOR

Çan'ı tebrik eden Terme İlçe Başkanı Hasan Bekgöz ise 24 Haziran'da hayati bir seçime gidileceğini belirterek, "Binlerce yıllık Türk devlet geleneğinde en güçlü yöneticiler bile kurultaylar ve meclisler toplamışken, koskoca Türkiye Cumhuriyeti, tek adam sistemine teslim edildi. Türkiye, bütün dünyada ne yazık ki tek adamın yönettiği bir kabile devleti olarak görülüyor. Bu seçim ülkemizin dünyadaki yerini belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Doktor Murat Çan, 1968 Terme doğumlu olup son 9 yıldır Samsun'da doktorluk yapıyor.

Barış BUDANOĞLU