CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, 556 sayılı kanunun 7. maddesinin ek maddesi olan 185. madde hakkında CHP Grubu adına söz aldı. 2809 Sayılı Kanuna Ek 185. madde ile Samsun'da, Samsun Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmasının gündemde olduğunu belirten Tekin, ancak yeni bir üniversitenin kurulmadığını, bölündüğünü ifade etti.

MÜJDENİN İÇİ BOÇ

Üniversitelerin bölünmesine dikkat çeken CHP'li Tekin, 'Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bölünerek Samsun İlkadım Üniversitesi olacak. Ön görülen 505 kadro ihdas edilecek. Hal böyleyken, AKP Genel Başkanı Erdoğan, Samsun'da 3 müjde verdi. Birinci müjde; Samsun Üniversitesi kurulması. Yapılan iş çok basit… FETÖ'den kapatılan Canik Başarı Üniversitesi tabelasını indirip Samsun Üniversitesi tabelasının aynı üniversiteye asılmasından ibaret. Yani müjde boş. Bir şey yapılacaksa, hiç olmazsa Çarşamba Mustafa Kemal Gündoğdu Kampüsü düz ovada 78 bin m2 arazide boş bekliyor. Ziraat fakülteleri başta olmak üzere Çarşamba Mustafa Kemal Gündoğdu kampüs alanına kaydırılarak, ziraat fakülteleri de zirai üretim ile iç içe sokulmuş olur' dedi.

SON NEFESİNİZİ VERECEKSİNİZ

Tekin, konuşmasının sonunda iktidarı bir ölüye benzetti. Milletvekili Tekin, 'İmam, 'mevtayı nasıl bilirsiniz, hakkınızı helal ettiniz mi?' diye soracak. Adaletsiz biliriz, 80 milyon adına helal etmedik. Ama Türk'ün örf ve adetine göre ölünün arkasından kötü konuşulmaz, yine de mekanınız cennet olsun' diyeceğiz' ifadelerini kullandı..