Cumhuriyet Halk Partisi 'nde (CHP) milletvekilliği aday adaylığı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Başvuru yapan milletvekili aday adayları, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ve bu durumun aşılması için çalışacaklarını belirterek destek istedi.

GÖREVE HAZIRIM

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Başkanlığı görevinden ayrılarak milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Müşfik Veysel Erdoğan, "Tarihin en kritik seçimlerinden biri. Talip olduğunuz her yerde emeğiniz olmalı. Ben bu görev için daha önce de emek verdim. Partimden hiçbir zaman kopmadım. Emek, demokrasi mücadelesinin hep en ön saflarında yer aldım, bununla gurur duyuyorum. Siyasal birikimimi kullanabilmek ve inandığım değerleri iktidar yapabilmek adına göreve hazırım. Sizlerle beraber büyüttüğümüz mücadele, hepimizin ortak emeği. İsteğim bu onurlu mücadelemizin adil bir şekilde değerlendirilmesi. Bu birikime inanan herkesin desteğini bekliyorum" diye konuştu.

OY PATLAMASI

Dr. Abdullah Taşkın ise, CHP'nin insanlar için umut kaynağı olduğunu belirterek, "Partimden daha önce milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundum. Bu şehirde 750 bine yakın hasta baktım. Ne kadar çok kişiyle iletişimde olduğum bu rakamdan anlaşılabilir. Kazanmış olduğum bu potansiyeli, partime oy olarak kazandırmak istiyorum. İktidar olmak için Samsun'dan 2 milletvekili yetmez. Eğer partim beni milletvekili adayı yaparsa Samsun'da oy oranımızın ne kadar yükseleceğini hep birlikte göreceğiz. Toplum kamplara ayrılıp düşman haline getirildi. Ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı net şekilde ortada. CHP'nin varlığı halkımızın en büyük güvencesi. Ülkemin ve kentimin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu sorunları çözmek için hizmete talibim" ifadelerini kullandı.

KARANLIĞA IŞIK

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Işık Özkefeli de, Cumhuriyet'in en karanlık devirlerinden birinin yaşandığını vurgulayarak, "Demokratik mücadelede bir nefes olmaya, vatan uğruna yanmaya, karanlıklara ışık olmaya geldim. Atalarımızın emaneti olan bu güzel ülkemizi çocuklarımız için ödünç aldık. Benim ve Türk milletinin, Cumhuriyet'e ve aydınlık geleceğimizin teminatı çocuklarımıza borcumuz var. Ülkenin mevcut durumu asker olmamı gerektiriyor. Bu nedenle milletvekili aday adayıyım. Biz teslim olmadıkça kimse bize zincir vuramaz. Ülkenin üzerindeki kara bulutları dağıtacak güçlü bir nefes olacağız. 16 yıllık yıkımı anlatacağız. Meclis'te sizlerin sesi olmaya söz veriyorum" dedi.

Şükrü Berk ASKAR