Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, emeklilikte yaşa takılanlarla, üniversitelerin bölünmesini TBMM gündemine taşıdı. Zeybek, ülkeyi yöneten iktidarların, bütün vatandaşlara eşit ve adil davranması gerektiğini vurguladı.

VATANDAŞ CEZALANDIRILIYOR

CHP'li Zeybek, vatandaşların geleceklerini güvence altına almak için mücadele içerisinde olduğunu belirtti. Zeybek, 'Yurttaşlarımız, uzun süreler ve zor şartlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemeleri yapmışlardır. Ancak önlerine çıkan yaş engelli nedeniyle, emekli olamıyorlar Prim ve gün sayısı ile prim ücretlerini zamanında ödeyen yurttaşlarımız, yaşın dolmasını beklerken cezalandırılmış oluyor' şeklinde konuştu.

SORUMLUSU SİYASAL İKTİDAR

Zeybek, '557 Sıra Sayılı Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile alacaklarınızı yapılandırıyorsunuz. Vereceklerinizi neden bu yasa içerisine koymuyorsunuz? Prim ve gün sayısını tamamlamış emekli olmayı bekleyen vatandaşlarımızın sorunlarını giderecek bir düzenleme olsaydı, vatandaşların dolaylı cezalandırılmasının önüne geçilmiş olurdu. Bu durum dürüst vatandaşlara verilmiş bir ceza ve sorumlusu siyasal iktidar' ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELERİ BÖLMEYİNİZ!

Dünyada üniversitelerin birleşerek güç kazandığına dikkat çeken Milletvekili Zeybek, 'Siyasal iktidar, üniversiteleri bölerek ne yapmak istiyor? Bilim yuvalarını büyüterek, dünyanın saygın eğitim kurumları haline getirmek varken! Böl, parçala ve yönet anlayışınızı doğru bulmuyoruz. Üniversitelere dokunmayın' dedi.