AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Samsun milletvekili adayları ve belediye başkanlarınının katılımıyla AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı. İlkadım İlçesi 100. Yıl Bulvarı Gençlik Parkı mevkindeki merkezin açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, milletvekili adayları burada birer konuşma yaptı. Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "Bazı nesiller başkalarının yazdığı tarihi okur, ancak bazen öyle dönemler olur ki tarih yazılır. AK Parti'yle bu millet tarih yazıyor, siz tarih yazıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ UÇURUMDAN ALDINIZ

15 Temmuz'da milletin ülkeyi uçurumdan aldığını vurgulayan Bakan Demircan, "Milletimiz demokrasi için çok uğraştı. Türkiye, bu coğrafyada bir yıldız gibi parlıyor. Bundan 100 yıl önce bu coğrafyayı şekillendirmek için gelenler bugün de aynısını yapmaya çalışıyor. Türk milleti dimdik ayakta duruyor. Bu aziz millet, mazlumların da meselelerine sahip çıkarak büyük bir onuru altın harflerle yazılıyor. Tarih bunu yazacak, gelecek nesiller okuyacak" ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDECEĞİZ

Türkiye'nin parlamenter sistem nedeniyle çektiği sıkıntılardan kurtulmak için mücadele ettiğini ifade eden Demircan, "16 yıllık istikrarımız sayesinde bir kalkınma sağladık. Eğer başkanlık sistemi olsaydı 3 değil 6 kat gelişirdik. 24 Haziran bu kararın verildiği tarih olacak. 16 Nisan'da bu karar alındı, şimdi geriye uygulanması kaldı. Elbette ki Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçeceğiz, diğer seçimde de onu güçlü kılacak Meclis'i seçeceğiz. Şu anda Meclis'te AK Parti çoğunluk olmasaydı, teröre karşı mücadele veremezdik. Seçimde güçlü başkanı ve güçlü Meclis'i seçerek güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz" diye konuştu.

HİZMET AŞKI

AK Parti Samsun Milletvekili 2. Sıra Adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Samsun'a uzun süredir aşkla hizmet ettiğini vurgulayarak, "Samsun'a Karayolları Genel Müdürü ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 25 yıl hizmet ettim. Helali hoş olsun. Allah nasip etti, 24 Haziran'da milletvekili adayı oldum. Genel merkezimden talimat geldi, hemen yerine getirdim. Samsun için görev aşkıyla çalışıyorum, inşallah 24 Haziran'dan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Bu millet kendisine hizmet eden AK Parti'yi yine iktidar yapacak" dedi.

VERİLEN DEĞERİ GÖSTERİYOR

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise seçime hazır olduklarını ifade ederek, "Dünyadaki bütün mazlumların umudu olan Recep Tayyip Erdoğan'la yol arkadaşlığı yaptığım için şükrediyorum. AK Parti bir hikaye, 2001'de başladı. Bu kitabın daha önce de ciltleri vardı, biz yepyeni bir cilt açtık. Hepimiz canımızla, dişimizle bu davanın neferiydik. Biz kadınlara önem veriyoruz, aktif siyasetin öznesi olacak diyen bir genel başkana sahibiz. Samsun'daki milletvekili listemiz, Genel Başkanımızın Samsun'a verdiği değeri gösteren çok güçlü bir liste. Hep birlikte seçimlere hazırız" diye konuştu.

CESARETLE HİZMET EDİYORUZ

Samsun Milletvekili ve 4. Sıra Adayı Fuat Köktaş, "Biz 15 Temmuz'da darbeye karşı durduk, darbeye bizimle beraber karşı duranlarla Cumhur İttifakı'nı oluşturduk. Karşımızda ise Millet İttifakı var ancak millet bu ittifakın neresinde bilmiyorum. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti bir araya geldi. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nu Madımak'ta yaşananlar nedeniyle katil ilan edenler, şimdi onunla ittifak yapıyor. Biz Karamollaoğlu'na hiçbir zaman katil demedik, dedirtmedik. Cesaretle, inatla bu millete hizmet ediyoruz. 24 Haziran'da da devam edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ TÜRKİYE

Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, 24 Haziran'da da iktidar olacaklarına inançlarının tam olduğunu belirterek, "AK Parti bu millete hizmet etti. Millet de bunu görüyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilk defa seçime giriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı başkan seçeceğiz, Meclis'te de çoğunluğu elde ederek güçlü Türkiye yolunda ilerleyeceğiz" dedi.

MİLLET İKTİDARA TAŞIYACAK

AK Parti Samsun 6. Sıra Milletvekili Adayı Bekir Keleş, "Türkiye'nin ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanda yapmış olduğu reformları daha hızlı şekilde yürürlüğe koyma zamanı. Bunun için 24 Haziran'da milletimiz seçimini bundan yana yapacak. AK Parti'yi her seçimde olduğu gibi iktidara taşıyacak ve Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapacak" diye konuştu.

ÇİFTE BAYRAM OLSUN

7. Sıra Adayı Elif Coşkun Bilgin ise, "Samsun için Cumhurbaşkanım her şeyi hazırladı. Sizlerin enerjisi 9 milletvekilimizi de Meclis'e taşıyacak. Milli irademize karşı duran alçaklara haddini bildireceğiz. Samsun'da ve Türkiye'de hasat vakti, bunu görüyorum. Bayramımız çift olsun, Cumhurbaşkanımızın huzuruna bizi tastamam yollayın, sonrasında hizmeti görün" dedi.

BÜYÜK ONUR KAYNAĞI

8. Sıra Adayı Caner Göktepe ise aday olmaktan dolayı gururlu olduğunu belirterek, "24 Haziran'da AK Parti'ye güçlü bir Meclis desteği vermek ilçelerimizden buraya gelerek bu coşkuyu Samsun'un sokaklarına dalga dalga yayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sizlerle beraber bu yolu yürümek bizler için büyük onur kaynağı" sözlerini kaydetti.

GURUR DUYUYORUZ

9. Sıra Milletvekili Adayı Muhammet Yasir Okudan ise "Saygıdeğer hemşehrilerim, bana gösterdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim. Allah'ın izniyle 24 Haziran'da Samsun'u 9-0 alacağız. Böylece gösterdiğiniz teveccühe layık olmaya çalışacağız" dedi.

LİSTEMİZ ÇOK GÜÇLÜ

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, yoğun çalıştıklarını ifade ederek, "21 Mayıs günü partimiz YSK'ya milletvekili listesini teslim etti. Tüm adaylarımız ile beraber ilçe başkanlıklarımızı ziyaret ettik. Demokrasi kahramanı kadınlarımızın, geleceğimizin teminatı gençlerimizle beraber güçlü bir listeye sahibiz. İl başkanlığı olarak listemizle gurur duyuyoruz. İnşallah bu listeyle Samsun olarak partimize en güçlü desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi.

SAMSUN'A MÜJDE

Merkezin açılışında Sağlık Bakanı Demircan, ayrıca Samsun'a yapacakları hizmetleri sıraladı. Demircan, "Samsun'a 900 yataklı şehir hastanemizi yapıyoruz, yanına 100 yataklı fizik tedavi, 150 yataklı psikiyatri hastanemizi inşa ediyoruz. Atakum, Tekkeköy ve Alaçam'a yeni hastaneler inşa ediyoruz. Kavak'taki hastanemizi yeniliyoruz. İkinci devlet üniversitesini kurduk, hızlı tren yapımı da başlıyor" dedi.

Şükrü Berk ASKAR