Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Adayı Erdem Okan, Atakum İlçesi'nde seçim çalışmalarına Milletvekili Adayı Mine Aktaş ile birlikte sahil şeridinde sürdürdü. Okan, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütünüyle devreye gireceğini ifade etti.

EN DEMOKRATİK TERCİH

Okan, 'Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü 2023'te Türkiye'nin lider ülke olmasının önünü açacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, cumhuriyet tarihimizdeki en önemli yönetim reformudur. Şartlara ve gelişmelere cevap veren en dinamik, demokratik tercih. Siyasi ve toplumsal uzlaşmanın ön plana çıktığı, milli iradenin doğrudan tecelli ettiği bir yönetim' diye konuştu.

ÇOK ÖNEMLİ

Yeni sistemde Meclis'in büyük önem taşıdığını vurgulayan Okan, 'Yasama ve yürütme birbirinden daha bağımsız hale gelecek ve milli iradenin temsil edildiği Meclis güçlenecek. Ülkemizin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözebilecek kadrolara sahibiz. Halkımızın teveccühünü kazanmak için çıktığımız bu kutlu yolda, partimizin sayısal olarak Mecliste daha fazla milletvekili ile temsil edilmesi için çalışıyoruz. Meclis'te güçlü bir MHP'nin şehrimizin sorunlarını daha hızlı şekilde çözüme kavuşturacağına inanıyoruz' ifadelerini kullandı.