Seçim çalışmalarına devam eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek, vatandaşın sorun ve taleplerini dinliyor. CHP iktidarında hayata geçirilecek çalışmalar hakkında da bilgi veren Zeybek, özellikle sağlıkla ilgili önemli değişiklikler yapacaklarını dile getirdi.

İLAVE ÜCRETE SON

Milletvekili Zeybek, 'Ülkemizi 16 yıldır yöneten siyasal iktidar, sağlık alanında yaptıkları uygulama ve ücret politikaları sonucunda; insanlarımız sağlık hizmetini almada çeşitli engellerle karşılaşıyor. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, sağlık ve eğitimin ücretsiz olması gerekirken; mevcut siyasal iktidar katılım, katkı payları ile dar gelirli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini engelliyor. CHP iktidarında, sağlık hizmetlerinde katılım payı, ilave ücret ödemelerine son vereceğiz. Sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması ilkesini benimseyip ve uygulayacağız. CHP iktidarında, aile sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın genel sağlık sigorta primlerini hazineden karşılayacağız' şeklinde konuştu.

ADİL ÜCRET

CHP iktidarında, tüm sağlık çalışanlarının adil ücret almalarını sağlayacaklarını dile getiren Zeybek, 'Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına fiili hizmet süresi zammı hakkı, ek ödemeleri iki katına çıkaracak, çalışan ve emeklilerin maaşlarına yansıtacağız. Hemşirelere 3600 ek gösterge vereceğiz. Mahrumiyet bölgelerinde çalışan hekim ve sağlık personelinin ücretleri ve sosyal haklarını iyileştireceğiz. Performans sistemini nitelik göstergelerinden de yararlanacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Sağlıkta şiddete dur, diyeceğiz. Sözleşmeli olarak sağlık personeli çalıştırmaya son vererek, kadrolu olmalarını sağlayacağız. Yurttaşlarımızın yaşadıkları yerlere en yakın noktada yaş gruplarına göre düzenli sağlık kontrolleri ve erken tanı testleri, erken evrede hastalıkların tedavisi yapılacak. Tüm yurttaşların evlerinin musluklarından sağlıklı ve içilebilir su verilmesini sağlayacağız. Bulaşıcı, salgın hastalıklarda Avrupa Birliği normlarını referans alacağız ve uygulayacağız' şeklinde konuştu.