CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, seçim çalışmalarına devam ediyor. CHP iktidarında hayata geçirilecek çalışmalar hakkında vatandaşa bilgi veren Zeybek, öncelikle OHAL'i kaldıracaklarını dile getirdi.

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

CHP'li Zeybek, OHAL'i kaldırıp, KHK düzenine son vereceklerini ifade etti. Zeybek, 'CHP iktidarında, insan haklarına aykırı uygulamalara son verirken, OHAL'den mağdur olan yurttaşların mağduriyetlerini hukuk ve demokratik değerler çerçevesinde gidereceğiz. Masumiyet karinesini güvence altına alacağız. Keyfi gözaltılar, uzun tutukluluk ve savunma hakkının ihlali uygulamalarının son bulması için gerekli düzenlemeleri yapacağız. OHAL işlemlerini yargı denetimine açacağız ve bu süreçte yargı kararı olmaksızın işini kaybeden, ihraç edilen ve hakları ihlal edilen insanlarımızın hak kayıplarını önleyeceğiz. OHAL dönemi süreçleri her türlü inceleme soruşturma sonucunda, suçsuz oldukları kanıtlanan mağdur olmuş yurttaşlarımızın mağduriyetlerinin tamamı giderilecek' şeklinde konuştu.

ÖZEL HAYAT VE GÜVENLİK

CHP iktidarında, kamu yönetiminde ilkeli, tutarlı herkese eşit, adil bir yaklaşım ve yaşam hakkının kutsallığından hareketle gerekli düzenlemelerin tavizsiz yapılacağını dile getiren Zeybek, 'Kolluk kuvvetlerinin keyfi uygulama yapmalarına izin verilmeyeceği gibi, güvenlik güçlerine keyfi direnmelere ve hakaret edilmesine de izin vermeyeceğiz. Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nu demokratikleştireceğiz. Uygulamalarda hak ihlallerini ortadan kaldıracağız. Kişisel verilere ve telefon dinlemelerine hakim kararı olmaksızın erişilmesi önlenecek, yasal olmayan yollarla elde edilen veriler yargı kararıyla imha edilecek. Kişisel verilerin korunması kanunu evrensel ilkeler ve gelişen teknolojiler dikkate alınarak yeniden düzenleyeceğiz' dedi.