Seçim çalışmalarına Bafra, Tekkeköy ve Salıpazarı ilçelerinde devam eden CHP Samsun Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, ekonomik hedeflerine ulaşmak için yüksek ücretli büyüme programı uygulayacaklarını söyledi.

ADALETSİZLİK GİDERİLECEK

Hancıoğlu, çalışanların milli gelirden aldığı payı yükselterek, büyümenin kapsayıcı olmasını hedeflediklerini kaydetti. Hancıoğlu, 'Çünkü çalışanların gelirini düşünmeyen, bunu ikincil hedef kabul eden, yukarıdan damlama teorisine dayalı neoliberal ekonomi politikalarının çöktüğünü görüyoruz. Bu ekonomik programımızda uygulayacağımız sosyal işletmeler modeli, çalışanların kar payı alma esasına dayanıyor. Bunun sonucunda, çalışanların üretimde daha etkin rol alması sağlanarak, verimliliği artırmayı, gelir dağılımı adaletsizliğini gidermeyi hedefliyoruz' diye konuştu.

MAZOT 3 TL OLACAK

Çalışanların kısa vadede ekonomik durumunu iyileştirmek için bir dizi tedbirler alacaklarını dile getiren Hancıoğlu, 'Asgari ücreti 1 Ocak 2019'da net 2 bin 200 TL yapacağız. Asgari ücretten vergi almayacağız, asgari ücrete yılda değil, 6 ayda bir zam yapacağız. Gelir adaletini sağlamak için emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Evi olmayan ailelere, aylık 0.5 faizli 20 yıllık kredi kullandıracağız. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olanların borçlarını varlık şirketlerinden satın alacak, sadece anaparayı uzun vadeye yayarak, ödenmesini sağlayacağız. Vergide adaleti sağlayacak, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alacağız. Mazotu çiftçimize 3 TL'ye vereceğiz' ifadelerini kullandı.