Seçime az bir süre kala çalışmalarına hız veren CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, vatandaşlarla bir araya gelerek, CHP iktidarında hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi veriyor. Özellikle öğretmenler ve eğitim için ciddi çalışmalar yapacaklarını ifade eden Zeybek, yaşanan sorun ve sıkıntıları yok edeceklerini dile getirdi.

YOKSULLUK YOK OLACAK

Vatandaşların yoksullaştırıldığını ifade eden Zeybek, 'Yoksulluk ve işsizlik nedeniyle yurttaşlarımız kendi bedenlerini yakarak, intihar girişiminde bulunuyor. Borçları nedeniyle yurdun değişik bölgelerinden intiharlar oluyor. İntihar haberlerini ve olayları, toplumun tamamı ibretle izliyor. Bu olaylara sebep olanlar belli, ülkemizi yönetenlere ders verilmesi için yurttaşlarımızın çok iyi düşünmesi gerekiyor. Her geçen gün yoksul ve işsiz sayıları artıyor. CHP iktidarında, çalışanlar emekleri ve alın terinin karşılığını mutlaka alacak. Asgari ücreti net olarak 2 bin 200TL ye çıkaracağız. Asgari ücret vergiden muaf olacak. Emekli aylığı bin 500 TL'nin altında olmayacak. Emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğiz. Enflasyon ve işsizliği yüzde 5'in altına indirirken, yolsuzluk ve yoksulluğu ülkemizde yok edeceğiz. Üreten ekonomiye geçiş için her türlü desteğimiz, imalatçı ve üreticinin yanında olacak' şeklinde konuştu.

ÇAĞI YAKLAYACAĞIZ

Zeybek, eğitim bir ülkenin gelişmesinde en önemli görevi üstlendiğini belirterek, Türkiye'yi yöneten siyasal iktidar döneminde, eğitim sisteminde büyük çöküş yaşandığını dile getirdi. Zeybek, 'Eğitim sisteminde yapılacak değişiklileri bilimsel ölçekte, eğitimin tüm bileşenlerinin katılımı ile yapacağız ve bu değişimler uzun süreçleri kapsayacak. Eğitimde bilimsellikten uzak siyasal amaçlı değişimlere hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Eğitim alanında çalışan öğretmen ve yardımcı personelin örgütlenmeleri yanında öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye ile 3600 ek gösterge hakkı vereceğiz. Eğitim çalışanlarının çalışma koşulları ile ekonomik ve ek ders ücretlerini günün koşullarına göre iyileştireceğiz. Yaşanan sorun ve sıkıntıların son bulması, iktidarın görevden uzaklaştırılması ve cumhuriyeti kuran Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi ile mümkün olacak' dedi.