Bir e-Twinning projesi olan ve kuruculuğunu Ataköy Ortaokulu öğretmeni Demet Engin'in yaptığı Değerli Fotoğrafçılar İş Başında projesi 6 ülkede yurt dışı ortaklar ile birlikte 21 il, 22 okul ile yürüttüğü projesini tamamladı.
Keçiören Mehmet Örücü İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Ahsen Doğanay'ın da ortak olduğu ve Aralık ayında başlayan Değerli Fotoğrafçılar İş Başında projesinde öğrencilerin çevresini gözlemleyerek fotoğrafçı bakış açısıyla evrensel değerlerden olan sevgi, hizmet, eşitlik, dostluk değerlerini fotoğraflayarak somut hale getirmeleri hedeflendi. Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında öğrencilerin değerlere uygun fotoğraflarıyla proje gelişerek zenginleşti. Mayıs ayının son haftası proje okullarında yapılan fotoğraf sergileriyle proje tamamlandı.
Proje kurucusu olan Ataköy Ortaokulu Öğretmeni Demet Engin 'Toplumda ve dünyada oluşan olumsuzlukların hızla artması,bu olumsuzlukların ahlaki bozulmaya, onarılması güç yaraların açılmasına, bu ortamda yetişen çocukların evrensel değerlerden uzak kalmasına ve çocukların yarınlara endişeyle bakmasına sebep olmaktadır. Bu doğrultuda projemiz öğrencilerin çevrelerindeki güzel örneklere odaklanmasını sağladı. Değerler eğitimine öğrencilerin objektifinden bakarak onlarda değerlere karşı duyarlılık oluşturduk. Öğrencilerimiz çevrelerinde gördüğü iyi örnekleri fotoğraflayarak değerlerin zihinlerinde kalıcı olmasını sağladı. Değerli minik fotoğrafçılarımız ve değerli öğretmenlerimiz proje boyunca zevkle çalıştı. Hepimiz projemizden keyif aldık' ifadesini kullandı.