Samsun'un Canik İlçesi'nde son günlerde inşaat halinde bir binadan 2 defa musluk hırsızlığı girişimi yaşandı. Durumdan bezdiğini dile getiren gece bekçisi ise sokak üzerine lamba takılmazsa işi bırakacağını söyledi.

Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yeni yapılan binalardan musluk çalındı. Durumu fark eden mahalleli, hırsızı kovalamaya başladı. Bu sırada cezaevinin dibine muslukları atarak kaçmaya çalışan hırsız, mahalle gençleri tarafından yakalanarak iddialara göre darp edildi. Kısa sürede olay yerine gelerek olayı dağıtan polis ekipleri, hırsızı yakalayarak gözaltına aldı.

İŞİ BIRAKIRIM

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, inşaatta gece bekçiliği yapan İbrahim Kök, "Buraya lamba takarlarsa beklerim, yoksa daha da beklemem. Geceliği 50 lira için başıma sıkıntı alacağım. Sokakta hiç ışık yok ki, gece burası zifiri karanlık oluyor. Ben arka tarafta dururken, hırsız ön taraftan giriyor. Bu mahalle de hırsızlık falan yoktu, buraya hırsız dışarıdan geliyor. Piyasa değeri 3-5 kuruş olan musluk çalınır mı ya? Ben gece bekçiliği yapıyorum 50 lira için, bunlar yüzünden başıma sıkıntı almak istemiyorum" dedi.

Tayfur KARA