Fransa ve Türkiye arasında yıllardır barış elçiliği görevini üstlenen, iki kelimesinden biri 'vatan ve Atatürk' olan Türkiye sevdalısı merhum Fatin Koç'un anısına Terme'nin Akçagün Mahallesi'nde adının verildiği çocuk parkı törenle açıldı. Açılışa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, merhum Fatin Koç'un aile bireyleri, yakınları ve sevenlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

GEÇ TANIDIM, ERKEN KAYBETTİM

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, park açılışında yaptığı konuşmada, Fatin Koç'un herkes için örnek olduğunu ifade ederek, "Rahmetli Fatin amcamızı, minnet, şükran ve özlemle anıyoruz. Gençlerimiz için, hepimiz için doğru bir örnekti. Ülkemize ve şehrimize önemli hizmetlerde bulundu. Kazancını ve imkanlarını hayır hizmetleriyle de taçlandırdı. Şimdi de bu hayırlı çalışmalar sürecini, akrabaları, dostları ve birlikte çalıştığı kardeşlerimiz devam ettiriyor. Kendisini geç tanıdım, erken kaybettim. Mekanı cennet olsun" dedi.

ÇOCUKLARA ARMAĞAN

Terme'ye her alanda hizmet ettiklerini belirten Başkanı Kul, 'Belediyemiz, yaptığı yeşil alan ve parklarla vatandaşların sosyal iletişim kurabilecekleri, çocukların ise keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmaya devam ediyor. 'İnsan Odaklı' belediyeciliği ön planda tutan ve çalışmalarını buna göre yapan belediyemiz, 57 parkın yapımını tamamladı. 16 park yapımı için de çalışmalarımız devam ediyor. İlçemize mahallemize yaptığımız yatırımları sürdüreceğiz. Yeni parkımızı mahalle sakinlerimize ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ediyoruz' dedi.

Başkan Şenol Kul açılışın ardından Fatin Koç'un ailesi tarafından hazırlanan ve içerisinde Fatin Koç'un yurt dışı çalışmalarının ve haberlerinin yer aldığı müzeyi gezdi.