Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, partide olağanüstü genel kurul yapılması için başlatılan imza sürecini değerlendirdi. Zeybek, CHP'nin kaybedecek vakti olmadığını söylerken, Başkan Kundak ise, "Değişim gerekli, ancak zamanı şimdi değil" ifadelerini kullandı.

GERÇEK İMZA SAYISI 120

CHP'de yaşanan imza sürecinin demokrasi göstergesi olduğunu kaydeden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "İmza süreci gibi bir durum başka bir siyasi partide olmaz. Partimizle beraber ülkemizin demokrasisini de güçlendireceğiz. İmza veren arkadaşlarımıza 'neden veriyorsunuz' deme hakkımız yok. Ancak bir gerçek var ki, şu anda bunun zamanı değil. Önümüzde bir yerel seçim var. 2-3 ayımızı bu tür çalkantılılarla mı geçireceğiz, yoksa adaylarımıza mı efor harcayacağız? Enerjimizi doğru yere yöneltmeliyiz. CHP'nin kaybedecek vakti yok. Bu durumun yerel seçimlerden sonra ele alınması gerekir. Ben genel başkanımızın son zamanlarda yürüttüğü siyaseti doğru buluyorum. Gereken imzaların toplanacağını da düşünmüyorum. Muharrem beyin son seçimde oyu 440'dı. Dün 363 imza toplandığını söylediler ama asıl sayı 120. Topluma farklı bir şey yansıtmak istiyorlar. İmza sayısı gerçekçi değil. Ben imza sayısının 150 civarında olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ZAMANI ŞİMDİ DEĞİL

Süreci takip ettiklerini söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, "15 günlük zaman içerisinde imza toplanırsa kurultayın yapılacağını genel merkezimiz ifade etti. Önümüzde çok yakın zamanda olabilecek yerel seçim varken, nasıl bir değişim olacak o konuda soru işaretleri var. O yüzden ilçe başkanlarımız çok fazla talepkar olmadı. Kişisel olarak değişim gerekir diyorum ama bu değişim aşağıdan yukarı mı yoksa yukarıdan aşağıya mı olur, bunun tartışılması lazım. Keşke sadece genel başkan değişimi şeklinde değil, partide eleştirilen birtakım yapısal değişiklikleri içeren bir kurultay olsa" dedi.

Zerrin SOMUNCU