Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Elif Çakır ve Yönetim Kurulu'nda, seçimin ardından 9 asil 7 yedek ismin istifa etmesiyle birlikte yönetim kurulu görevden düşmüştü. İstifaların ardından parti Genel Merkezi, İlkadım İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yapan Serap Gürgör ve 6 ismi, kayyum heyeti olarak atadı.

GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ

Atama ile ilgili olarak bir açıklama yapan Serap Gürgör, "CHP Samsun İl Kadın Kolları'na, genel merkezimiz tarafından kayyum atanması yapılmıştır. Ben ve arkadaşlarım Asuman Engin, Şükran Erdinç, Serpil Olgun, Serpil Dilek, Sevda Şengün ve Nuriye İşçi kayyum heyeti olarak görevlendirilmiş bulunuyoruz. Partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan ekibimiz her zaman olduğu gibi yine sorumluluk duygusuyla yeni görevimizi de gerçekleştireceğiz. Onurlu bir geçmişi olan CHP için, parlak gelecek için gayretle çalışacağız" diye konuştu.

45 GÜNLÜK YASAL SÜREÇ

Kayyum Başkanı Gürgör, 25 Temmuz çarşamba günü, saat 15.00'te, İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapacaklarını sözlerine ekledi. Gürgör ve 6 kişilik kayyum heyeti, Samsun CHP İl Kadın Kolları seçimine kadar yönetimde kalacak. Kayyum heyetinin, seçime gitmek için 45 günlük yasal süreci bulunuyor.

Barış BUDANOĞLU