AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nde yeniden Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) ile Çevre, Şehir ve Kültür Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na seçilen AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Kongreden sonra hava yolu ile Samsun'a gelen Karaaslan için AK Parti İl Başkanlığı tarafından Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda karşılama programı düzenlendi. Uçaktan inişi sırasında Karaaslan'ı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili çiçekle karşıladı. Karşılamanın ardından da Sevgi Cafe'de kahvaltı programı düzenlendi.

TEŞKİLAT ÇOK MUTLU

Kahvaltı programında konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, "Cumartesi günü yeni Türkiye'yi inşa edecek ekip seçildi. 24 Haziran'da ülkemiz yeni bir yönetim sistemine geçti. Partimiz de yeni yönetim sistemiyle birlikte büyük kongresini tamamladı. Samsun milletvekilimiz, Çiğdem Karaaslan hanımefendi Çevre, Şehir ve Kültür'den sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Bu yeni dönemde de aynı göreve Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın tensipleriyle devam ediyor. Teşkilatım adına çok mutluyum. Genel merkezde üst düzey yöneticilere sahip olmak teşkilatlar adına önemli bir kazanım. Bizim genel merkezdeki ilk durağımız genel başkan yardımcımızın odasıdır. O da bize kapılarını hep zaman sonuna kadar açmıştır. Bundan sonra da verimli, planlı ve sonuca etkili çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Yeniden göreve seçilmesinden dolayı kendisini kutluyorum" diye konuştu.

'UZAYAN KOL SİZDEN OLSUN'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de Karaaslan'a yeni dönemdeki görevinde başarılar dileyerek, "'Uzayan kol sizden olsun' diye bir söz vardır. Gerçekten Ankara'ya gittiğimizde, bakanımız veya genel başkan yardımcımız olduğunda sanki kendi evimize gidiyormuşuz gibi hissediyoruz. Problemlerimizi paylaşıyoruz. Tabii ki diğerleri de bizim bakanımız, genel başkanlarımız ama insan tanıdığı kişilerle daha rahat diyalog kuruyor. Şehrin problemlerini takip edecek bir genel başkan yardımcımız olması Samsun için bir avantaj. Hep birlikte çalışarak Samsunumuzun hakettiği hizmetleri Ankara'dan alacağız" dedi.

BÜYÜK BİR GURUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise havaalanındaki karşılamadan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Hakikatten bugün Samsun'a varışımızla birlikte ne denli güzel ve büyük bir aile olduğumuzu gösteren, benim için de hayatımda bir kenara mutlaka yazacağım güzel bir karşılama yaşadım. Çok teşekkür ederim. Yeni dönemin hayırlı olmasını dilerim. İçinden geçtiğimiz süreç 2001 yılında AK Parti'nin kurulmasıyla başlayan bir değişim, dönüşüm hareketi. Bu değişim ve dönüşümün hayatımızın her noktasına ulaşan çok farklı yansımaları oldu. Fakat başka dönüşüm de 16 Nisan referandumunun hemen sonrasında teşkilatlarımızda oldu. 81 ilimiz ve ilçe teşkilatlarımız gözden geçirildi. Hemen arkasından alınan seçim kararıyla birlikte bu kez dönüşüm milletvekili listelerinde oldu. TBMM çatısı altında şehirlerini temsil edecek milletvekilli listelerimiz hazırlanırken yeniliğe, tazeliğe ve tecrübeye önem veren bir bakış açısı orada da somutlaştı. 18 ağustos kongremizle de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni Türkiye'nin inşasına destek verecek kadrolar şekillendi, hem kendi şehirlerini aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini ve bu iddiayı temsil eden ekipler kuruldu. Hamdolsun ben çok genç yaşta, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye'nin en önemli meselelerinin konuşulduğu, en hayati kararlarının alındığı masanın etrafında oldum. 13 yıl önce en genç sıfatım vardı bugün o geçse de hala onun ekibinde, yanıbaşında olmaktan dolayı rabbime şükrediyorum. Bu büyük bir onur ve gurur. Her şeyden önce hizmet noktasında böyle önemli bir mesuliyeti almak büyük anlam ifade ediyor. 8. kez MKYK üyeliği, 3. kez de genel başkan yardımcısı olarak bizleri bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, inşallah hakkını ve hesabını vermeyi rabbim nasip eder" ifadelerini kullandı.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

"Bu görev Çiğdem Karaaslan olarak yalnızca şahsıma verilmiş bir görev değil" diyen Karaaslan, şu ifadeleri kullandı: "Aynı zamanda bu makam Samsun'a verildi. Samsunumuza verilen değerin göstergesi oldu. Bu da bizler için önümüzdeki dönemde çok büyük anlam ifade ediyor. Taşıdığımız sorumluluğun büyüklüğü Samsun'a karşı. 'Yeni dönem' olarak adlandırdığımız bu süreçte daha sıkı iş birlikeriyle daha güçlü iradeyle ve hızla Samsun'un sorunlarına çözüm üretirken, teşkilat üyelerimizle birlikte Türkiye'nin geleceği adına alınan kararların bir parçası olacağız. Değişim ve dönüşüm dediğimizde de önümüzde yerel seçimler olacak, bu kez AK Parti'nin en başarılı olduğu belediyecilik hizmetleri noktasında yeni bir dönem de işte o zaman başlayacak. Biliyoruz ki, en büyük hizmet gönül kazanmak. Belediye başkanlarımız, göreve talip olanlar ve teşkilat üyeleri bugünden sonra da daha önce olduğu gibi gönüller inşa etmek için büyük bir çalışmayı ortaya koyacağız. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımızı şehrimize getirdik. Samsun'un bu alandaki konularını masaya yatırdık. Arkasından teşkilat mensuplarımız bir ekip oluşturup Ankara'ya gitti. Yeni çözümlerle buraya döndüler. Biz de bundan sonra şehrimizi ilgilendiren her konuda ilgili bakanlarla birlikte hızlı sonuç almaya yönelik çalışmalar yapacağız. 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' diyoruz. Daha yapacak çok işimiz var."

Zerrin SOMUNCU