AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, il binasında basın mensuplarıyla gündem değerlendirmesi toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Karaduman geçen hafta Samsun milletvekilleri, Samsun Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı eşliğinde Ankara'da bakanlarla gerçekleşen görüşmeler, yerel seçim çalışmaları ve Samsun yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

HAVZA TEŞVİK PEŞİNDE

Ankara'da şehrin sanayi alanı üretimi konusunda Çevre ve Şehircilik ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarıyla çok önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Karaduman, "İnşallah uzun yıllar hep konuşulan ama adım atmakta yavaş hareket ettiğimiz bazı hususlarda, yeni yönetim sistemimizin etkin çalışmalarıyla daha hızlı hale getirmeye gayret edeceğiz. Çarşamba OSB'de son aşamalara kadar gelindi. Ufak bir problem vardı. Bakanlar huzurunda inşallah halloldu. Orman alanlarının sadece eğitim ve sağlık için kullanılabilecekken yeni alınan kararla buna sanayi de eklendi. Biz de Samsun'un sahilinden 25 km içerisinde genişlemeye müsait yerler konusunda belediyemiz, valiliğimiz araştırmalar yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın tavsiyeleriyle bir çalışma başlatıldı. Tersane alanıyla ilgili nasıl dönüşüm olacağı konusunda bir çalışma içerisindeyiz. Belki tersane alanındaki ve Çarşamba OSB'deki yeni düzenlemelerle yatırımcı firmalar buraya aktarıldığında oluşan boşluklara yeni yatırımlar da gelecek. Yavaş yavaş şehrin ihtiyaçlarının kısa vadede olanlarını belki 1-2 yıl içerisinde rahatlıkla çözeceğiz. Ondan sonra da bu arayışımız bitmeyecek. Sadece teknik olarak şöyle bir handikap olduğu söyleniyor, Havza, Kavak, Merkez, Bafra OSB'leri belli bir doluluğa ulaşmadıkça yeni sanayi alanı üretemiyorsunuz ama onu da aşacağız. Havza bölgesinin gelişmesi açısından, ilçe bazlı teşvik konusunu gündeme getirdik. Sanayi bakanlığımız bunun o şekilde mi, ürün mü, sektör mü olacağı konusunda bir çalışma yapıyoruz dedi. O bölgenin teşvik alması konusunda bakanlığımız hızlı çalışmalar yapıyor. O konuda biz de takipteyiz" diye konuştu.

ADAY ADAYLARINA TEŞKİLAT AYARI

Yerel seçimlerle ilgili gelişen süreç hakkında düşüncelerini paylaşan Karaduman, henüz belediye başkanları adaylarının belli olmadığını ve yerel seçim takviminin resmi olarak başlamadığını söyledi. Karaduman, "Aday olmak isteyen birçok insan takvim başladıktan sonra ortaya çıkacaktır. Takvimden kastım sürecin resmi olarak başlaması. Şu an aday olamayan veya kendini açıklayamayan belki bürokratlar da olabilir. İstifa etmesi gereken insanlar, teşkilat mensuplarımız olabilir. Biz belli disiplini ve kurumsal yapısı olan partiyiz. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız ortaya çıkıp şimdi ben adayım diyemez. Biz bu süreci çok narin çok düzenli şekilde yürütmemiz gerek. Mevcut belediye başkanlarımızın aday olup olamayacağı ile ilgili henüz karar verilmedi. Şu an hepsi devam devam edebilir, bir kısmı devam etmeyebilir, hiçbiri devam etmeyebilir. Her türlü sonuca açığız. Ama devam etmemesi bir başka adayın çıkıp onu yıpratması anlamına gelmez. Bizim için belediye başkanlarımız 31 Mart 2019'a kadar görevlerine devam edecek. Biz onların da hakkını hukukunu koruyacağız. Kimseye çiğnetmeyeceğiz. Adaylık düşünen arkadaşlarımız da bu bakış açısıyla hareket edecek. Belediye başkanlarıyla ilgili bize de tabii ki soruluyor, araştırmalarımızı yapıyoruz. Resmi takvim başlamadan kimse bizim için aday adayı değil, aday adaylığına aday. Çünkü henüz başvuru almadık. Resmi anlamda da aday adayımız diye herhangi bir platformda savunma veya bir şey söyleme durumunda değiliz. Parti disiplininin dışına çıkan hususlarla ilgili arkadaşlarımıza gerekli uyarılarımızı yaptık. Disiplini ilgilendiren hususlar olduğu takdirde de onu çalıştırmaktan çekinmeyiz" ifadelerini kullandı.


Zerrin SOMUNCU