Önceki dönemlerden CHP Samsun İl Başkanı, eğitimci Aylin Tat, CHP'den Atakum Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı. CHP Atakum İlçe Başkanlığında gerçekleşen açıklamaya, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, önceki dönem CHP İl başkanlarından Mehmet Atalay ve Dinçer Soylu, önceki dönem Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve çok sayıda partili katıldı.

REFAH İÇİNDE ATAKUM

Atakum'u Türkiye'nin incisi yapmaya söz veren Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Tat, "48 yaşındayım. Samsun'da doğdum. Samsun'da büyüdüm. Tüm öğrenim hayatımı Samsun'da tamamladım. Henüz 22 yaşındayken bir dershane kurdum ve 25 yıl boyunca Samsun'da eğitim adına hizmet veren dershaneler kurup, yöneticilik yaptım. Binlerce öğrencinin hayatına dokundum. Mesleğimi çok seviyorum ve hala büyük bir zevkle yapıyorum. Aktifa siyasi hayatım 2014 yılında CHP Altınkum Belediye Başkan Adaylığı ile başlad. Akabininde belde başkanlığından il başkanlığına kadar partimin her kademesinde görev aldım. Daha fazla kitlelere ulaşmak, sosyal belediyeciliğin ne anlama geldiğini ifade edebilmek, memleketimi daha iyi yerlere taşımak, gençlere umut olmak, tüm canlılara sımsık sarılmak için, mutlu ve huzurlu, refah içinde bir Atakum özlemi ile 'Halkın Atakumunu halkla birlikte yöneteceğiz' sloganı ve inancı ile CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Halkın belediye başkanı olmaya talibim" ifadelerini kullandı.

GENÇ EKİP

Atakumla ilgili onlarca projelerinden bahseden Tat, "Genç ve örgütten gelen çok iyi bir ekiple çalışma grubu oluşturduk. Atakum'un sorunlarının üzerinden sürekli proje geliştiriyoruz. Genç nüfusun yaşadığı Atakum ile ilgili hayalim, gençlerin burayı terkedip gitmeleri değil de diğer illerden gelecek gençler için de cazibe merkezi olması. En önemli hayallerimden birisi de üreten bir belediye olmak. Atakum'da turizm adına da çalışmalar yapmak istiyorum. Atakum kuruluş olarak da Atatürk'ten geliyor. Genelde sosyal demokrat varlık gösterdiği bir ilçe. Son alınan göçlerle bu kimliğini kaybetmeye başladı. Tüm derdimiz Atakum'u, sosyal demokratların, gençlerin, emeklilerin ve sokak hayvanlarının huzurla yaşayacağı bir ilçe yapmak istiyorum" dedi.

KESİN KAZANACAĞIZ

"CHP'nin sizi Atakum'da aday göstereceğine inanıyor musunuz?" sorusunu cevaplayan Tat, "Henüz şu anda aday belirleme yöntemi belli değil. Ama genel merkez beni aday gösterirse, sosyal hayatımda varlığı olan bir insanım, Samsunluyum. Bu şehirde yaşadığım için sosyal ağda birlikteliklerim var ve kadın olduğum için aday gösterileceğime inanıyorum. Genel başkanımızın kadın adaylara özellikle destek olacağı konusunda söylemleri var. Atakum CHP için hep önemli oldu, bu süreçte ben seçimi kesinlikle alacağımıza inanıyorum. Adayın kim olduğu hiç önemli değil. Aday olmasam da aday olacak kişinin koluna girip onunla birlikte çalışacağım" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU