CHP Samsun İl Teşkilatı'nda önceki gün, Genel Merkez tarafından Mehmet Kundak başkanlığında yeni yönetim oluşturuldu. Kararın ardından yönetim dışında kalan üyeler adına eski İl Başkan Yardımcısı Nuri Cömert açıklamada bulundu.

BİLİNÇLİ OLARAK DÜŞÜRÜLDÜ

Yeni yönetimin oluşturulmasını 'tasfiye' olarak yorumlayan Cömert, "CHP Samsun örgütünün istifalarla düşürüldüğü ve yerine, parti tüzüğümüzün 24. maddesi gereği yeni bir yönetim atandığı açıklanmıştır. İstifa eden yönetim kurulu üyelerinin, yeni atanan yönetimde de olduğu görülmektedir. Dolayısıyla buradan çıkan sonuç, tüzüğün 24. maddesine işlerlik kazandırmak için yönetimin bilinçli olarak düşürülmüş olduğudur. Bunun adı, revizyon değil, tasfiyedir. 7 Ocak tarihinde zorlu bir kongre sürecinden çıkarak gelen yönetim kurulu üyeleri olarak bizler tasfiye edildik. Değişim isteyen ve kurultay talep eden il yönetim kurulu üyeleri olarak maruz kaldığımız bu durum, hiç bir izanla ve vicdanla izah edilemez" dedi.

VİCDANLARA BIRAKIYORUZ

Nuri Cömert'in yanı sıra yeni yönetimde yer almayan Hatice Özer, Hikmet Avcı, Mustafa Güngör, Necmi İnce, Alican Akdağ, Nimet Baş, Turgay Karahan, Mehmet İnan, Nalan Çilingir, Şenol Katkat ve Ümran Kınık imzasıyla yapılan açıklamada Cömert, değişim istedikleri için yönetimden düşürüldüklerini öne sürerek şunları kaydetti: "Bizler parti emekçileriyiz. Bizlere layık görülen bu durum, içimizi yaraladı. İzlenilen bu yol, sağlıklı bir metod değildir. 5 Temmuz'da disipline vererek yapamadıklarını, bu tasfiyeyi hayata geçirerek yapmışlardır. Bunun yanında bizim, genel seçimlerden sonra toplu olarak istifa edip, örgütün önünü açma talebimiz de görmezden gelinmiştir. Geldiğimiz bu noktada, yeni il yönetimine başarı diliyoruz. Samsun örgütünün maruz bırakıldığı bu operasyonu, Samsun halkının tertemiz vicdanına bırakıyoruz."

Barış BUDANOĞLU