Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 35 kanun hükmünde kararnamenin sonuncusu olan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. 701 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 5. maddesi üzerinde söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, parti olarak darbenin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti.

ŞEFFAF DEĞİL

Yaşar, 15 Temmuz FETÖ darbesini, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever subayları ve hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun Türk devletinin vatansever ve demokrasiye bağlı evlatlarının önlediğini ifade etti. Yaşar, 'Ülkemize karşı gerçekleştirilmesi düşünülen hain planlara yekvücut siper olundu. 'Vatana ihanetin nedeni olmaz, bedeli olur' denmiştir. Vatandaşlık bilincinde buluşarak ortak hareket edilmiştir. İYİ Parti olarak AK Parti hükümetinin birbiri ardına çıkardığı, içeriğinde neyin olduğu, neyin kapatıldığı, kimin hangi gerekçeyle görevden alındığı, kimin neden ihraç edildiği, hangi kurumun nereye bağlandığı, kime ne görevler verildiği belli olmayan; halka açıklanmayan, şeffaflığı olmayan, yeri geldiğinde keyfi uygulamaların da yapıldığını düşünmenin mümkün olduğu bir kanun hükmünde kararnamelerin hiçbirini onaylamadık, onaylamıyoruz, onaylamayacağız' ifadelerini kullandı.

2 KEZ ÖNERGE VERDİK REDDEDİLDİ

Milletvekili Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne İYİ Parti Grubu olarak FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasıyla ilgili 2 kez önerge verdiklerini ve iki önergenin de reddedildiğini ifade etti. Yaşar, 'Türkiye Cumhuriyetine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan her türlü hain planlara karşı olduğumuzu ifade etmiştik ama bu FETÖ olaylarından dolayı oluşan mağduriyetlerin de giderilmemesi toplum vicdanında derin yaralar açtı. Dolayısıyla, geciken adalet, adalet değil' şeklinde konuştu.