Tazminatlarını alamadan haksız bir şekilde işten çıkarılan Samsun'daki Makro Market işçileri, eylemlerine devam ediyor. Makro Market işçileri, bu haftaki eylemlerinde İlkadım Süleymaniye Geçidi'nde toplanarak Gazi Caddesi'ndeki Makro Market şubesi önüne kadar yürüdü.

SAHİP ÇIKAN YOK

Şube önünde işçiler adına açıklama yapan Hasan Kaya, "Haklı olduğumuz ekmek davamız ve bunun arkasından gidiyoruz. 380 arkadaşımız kağıt üzerinde işten çıkarıldı ama hiçbir hakkı verilmedi. Önümüzde kış var, evine kömür alamayanlar var. Biz burada sessiz bir eylem yapıyoruz. Çünkü bize sahip çıkan yok. Samsun halkından Makro'dan alışveriş yapmamasını istiyoruz. Maliyenin burayı mühürlemesi lazım, burada kanuni bir iş yapılmıyor" ifadelerini kullandı.

KENDİMİZİ Mİ ATALIM?

Kaya, Samsun halkına Makro Market'ten alışveriş yapmama çağrılarını yineleyerek, "2 hafta önce Makro, Atakum şubesini kapattı. Onun öncesinde de kapanan şubeler oldu. İnsanlar hakkını isterken kendini bir yerden atması mı gerekiyor? İçerdeki zulümden kimsenin haberi yok. Kanunen 8 saat çalışma süresi varken, insanlar burada 12 saat çalıştırılıyor. Haklı davamızı sürdürürsek bizim başımıza gelen başka kimsenin başına gelmez" sözlerini kaydetti. Konuşmanın ardından işçiler, şube önünde oturarak susma eylemi yaptı. İşçilere, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda vatandaştan destek geldi.

Şükrü Berk ASKAR