Mart ayında yapılacak yerel seçim hazırlıklarına başlayan siyasi partilerde aday belirleme süreçleri devam ediyor. AK Parti, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayını Mustafa Demir olarak belirlerken, diğer partilerdeki sessizlik sürüyor. Büyükşehir adayını açıklamayan CHP'de ise şu sıralar CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç'un ismi gündeme getiriliyor. Kendisiyle ilgili 'büyükşehir adayı' yorumlarını değerlendiren Koç, böyle bir düşüncesinin olmadığını kesin bir dille ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÜŞÜNMEDİM

Yazılı bir açıklama yapan Koç, 'Son günlerde belediye başkanlığı adaylığı kapsamında; Ankara, Samsun ve son olarak da İzmir için adım geçirilmektedir. Hiçbir zaman belediye başkanlığı düşünmedim. Böyle bir beklentim, siyasi hedefim ve bu yönde çalışmam olmadı. Basında yapılan değerlendirmeler tamamen benim dışımda yapılan yorumlardır. Ankara Milletvekili olarak görevimi sürdürüyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' ifadelerini kullandı.

OSMAN KARA YAZMIŞTI

Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara tarafından dün kaleme alınan 'Kaç gün kaldı ki' köşe yazısında, 'Öyle senaryolar yazılıyor, öylesine dedikodular üretiliyor ki akıllara ziyan. CHP'de Prof. Dr. Haluk Koç'un adı ikide bir ortaya atılıyor. Haluk Hoca'nın CHP içindeki konumu ve siyasete nokta koymaya hazırlanmasına rağmen meselenin tekrar tekrar gündeme taşınması düşündürücü. Sanki birileri Haluk Hoca'yı özellikle yıpratmak istiyor' ifadelerinde bulunmuştu. Osman Kara'nın köşe yazısından sonra ise milletvekili Haluk Koç'tan yalanlama haberi geldi.