31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20.00'da Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programın konuğu İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu oldu. Güleroğlu programda İYİ Parti çalışmaları ve adaylar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

GÖNÜLDEN İSTERİM

Başkan Güleroğlu, Haberaks TV ekranlarında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Zihni Şahin ile benim şahsen bir görüşmem olmadı ama partimizi temsil noktasından olan arkadaşlarımızın irtibatının olduğunu biliyorum. Zihni Şahin ile görüşüldüğünü biliyorum. Olumlu veya olumsuz anlamında netleşmiş bir durum yok. Şahsi kanaatimce, Bafra gibi büyük bir ilçemizde 2 dönem belediye başkanlığı yapmış, Samsun Büyükşehir Belediyesinde de yaklaşık 8 aydır belediye başkanlığı görevini yürüten ve kişilik olarak da itibar ettiğim bir büyüğümüzü, İYİ Parti çatısı altında aday olmasını gönülden arzu ederim.'

MEHMET ÇAKAR İLE GÖRÜŞTÜK

Samsun Eski Milletvekili ve Anavatan Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çakar ile de İYİ Parti'nin görüştüğünü söyleyen Güleroğlu, 'Mehmet Çakar ile bizzat görüşmem söz konusu değil. Partimizi yerelde temsil eden arkadaşlarımız ile yaptığı görüşmeleri biliyorum. Bu şehrin önemli siyasi fikirlerinden bir tanesidir. Elbette değerlendirebilir' şeklinde konuştu.

'OSMAN GENÇ İLE GÖRÜŞMEDİK'

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile görüşülmediğini söyleyen Başkan Güleroğlu, 'Benim bilgim dahilinde Osman Genç ile bir temas olmadı. Öyle bir bilgi de gelmedi. Hayati Tekin ile görüşmemiz oldu ve görüşmelerimiz devam ediyor. Kesinleşmiş, olumlu veya olumsuz kat ettiğimiz bir mesafe yok. İsmini telaffuzu edemeyeceğim bir isim ile daha görüşüyoruz. Samsun siyasetinde belki tanınırlığı daha azdır. Önümüzdeki süreçte göreceğiz' diye konuştu.

ÇAKAR: ADAY OLURUM

Başkan Güleroğlu'nun açıklamalarının ardından Haber Medya, hem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'e hem de Mehmet Çakar'a ulaştı. Çakar konuyla ilgili, 'Doğru söylemiş, görüşüyoruz. İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi seçim ittifakı gerçekleşirse ben bu ittifakın adayı olurum' ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: AK PARTİ'NİN BELEDİYE BAŞKANIYIM

Başkan Şahin ise, AK Parti'nin İl Başkanları Toplantısı için Ankara'da olduğunu belirterek, 'Evet, çok davet var ama ben yerimdeyim. AK Parti'nin belediye başkanıyım ve şu anda da AK Parti'nin il başkanları toplantısı için Ankara'dayım. Halkımın şahsıma teveccühü bana gurur veriyor. Sokakta yürüyemiyorum. Bir dakikalık mesafeye yarım saatte, bir saatte gidebiliyorum. Biz temiz yaşadık, temiz bir maziden geliyoruz, belli ki iyi bir isim bırakmışız' sözlerini kaydetti.