AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çevreci seçim kampanyasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İNSANA SAYGILI KAMPANYA

AK Parti'nin birçok anlamda Türkiye'de ilklerin partisi olduğunu ifade eden Karaaslan, "Bu seçimde de ilk kez yaşayacağımız çokça şey olacak. Sürece biz dijital ortamda başladık. Elektronik temayül ve elektronik başvuru ile seçim çalışmalarımızı başlatmamız çok anlamlı. Çünkü burada müthiş bir tasarruf sağladık. Çevre dostu uygulamaları hayata geçirmeyi çok öncelikli bir politika olarak belirledik, bunu da sözde değil özde yapıyoruz. Hayatımıza ve o andaki ihtiyaç duyduğumuz alanlara da yansıtıyoruz. Bu süreçte de böyle olacak. Dün sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama gerçekten çok önemli ve değerli. Bu şu anlama geliyor, yine artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık iletişim yöntemleri çok değişti. Türkiye siyasetinde daha önceki dönemlerde sınırlı iletişim yöntemleri arasında bütün şehirlerin bayraklarla donatılması, ses araçlarının dolaştırılması o kısıtlı şartlarda belki önemliydi. Ama bugünün dünyasında iletişim teknikleri çokça çeşitlendi. Biz de bu yüzden dijital, çevreye duyarlı ve çevreyle dost kampanya sürecini başlatıyoruz. Artık şehirlerimizde görmeye alışık olduğumuz manzaralar olmayacak. Şehirlerimiz bayraklarla veya plastik birtakım unsurlarla donatılmayacak. Zaman zaman bizleri rahatsız eden ses araçlarının dolaştığına şahitlik etmeyeceğiz. Ancak seçim irtibat bürolarımızda ve tanımlanmış alanlarda bu tip bayraklama çalışmaları yapılacak. Dolayısıyla hem çevreye zarar vermeyen hem de insanımıza çok daha saygılı bir kampanya yürütürken büyük bir tasarrufun da altına imza atmış olacağız" diye konuştu.

ALG OPERASYONUNA KARŞI, GERÇEKLER

AK Parti'nin seçim çalışmaları sürecinde geleneksel yöntemleri de kullandığına dikkat çeken Karaaslan, "Bütün teşkilatlarımızla birlikte kapı kapı dolaşıyoruz, vatandaşımıza onların mekanlarında ulaşıyoruz. Yüz yüze, göz göze iletişim kurmanın yerini hiçbir şeyin tutmayacağını biliyoruz. Bunun yanında artık bir imgeyi daha hayatımıza ekliyoruz, bu da değişen dünyanın vazgeçilmezi sosyal ağlar, yani dijital dünya. Burada kendimize ait bir platform oluşturuyoruz. 1.5 milyon teşkilat üyemizle aynı anda iletişim kurma becerimizi güçlendirecek bir başka alanda da kampanya sürecimizi yaşatmayı başaracağız. Bizim aynı zaman 11 milyon da üyemiz var, onlarla toplu halde iletişim kurabileceğimiz yeni bir mecra açıyoruz. Bu çok önemli, çünkü sosyal medyanın gücünü biliyoruz. Özellikle sosyal medyadan yapılan birtakım algı operasyonlarının yerine aslında siyasetin ihtiyaç duyduğu gerçeklerin sosyal medya üzerinden dağılımı, bunun da hem bizim hem de teşkilat üyelerimizin üzerinden yayılmasını sağlamak çok önemli. Asıl bizim 'Sanal Genel Merkez' dediğimiz, seçim kampanyamızın büyük bir kısmını yürüteceğimiz mecra AK Parti Genel Merkezi'ne özel kurgulandı. Dolayısıyla bu seçim birçok yeniliğe ev sahipliği yapacak. Biz çevreciliği soyut birtakım söylemler üzerinden yapmıyoruz, somut olarak hayatımıza geçiriyoruz. Millet Bahçeleri projesi bugüne kadar yapılmış en büyük çevre projesidir. 24 Haziran seçimlerine damgasını vurmuştur. Bu seçimlerde de şehirlerimize yönelik, yerel yöneticilerimizin şehirleri için vaatlerini çeşitlendirdiği öncelikler silsilesinde çevre, çevre değerleri, onların korunması ve yaşatılması çok büyük önceliğimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU