Haberaks TV'de ekranlarında yayınlanan ' Seçim 2019' programına 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu konuk oldu. Topaloğlu; "Sayın Mustafa Demir aday olduktan sonra sosyal medyada yer alan çirkin söylemler alehte, antipati yapacak söylemlerden çıkılması lazım hele hele AK Partililerin kuruluşundan bugüne görev alanların bir kelime dahi etmemesi lazım. Bu iş bitmiştir" dedi.

Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Çoşkuner'in yorumlarıyla her akşam 'Seçim 2019' programı Samsun'un ilk ve tek uydu kanalı olan Haberaks TV ekranlarında izleyiciler ile buluşuyor. Bu akşam Seçim 2019' programına 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu konuk oldu

19 Mayıs tarihi ve 19 Mayıs ilçesi size ne ifade ediyor? sorusuyla açılan yayına 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; "Kurtuluş savaşının başladığı ilk adımın atıldığı bir tarih ve her ne kadar 1989'da ilçe olsakta adımız ordan gelir. 19 Mayıs Aşkımız... 33 yıldır eczacı olarak oradayım ve insanlarını seviyorum. Bir çok anlamda pilot ilçe olması gerekirken burada Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum emeği çoktur ama 4- 4.5 yıldır bizim dediklerimiz yapılsaydı proje olarak ortaya konulabilirdi. Eksik bırakıldı bazı şeyler. O zamanlar Sayın Başkanım dedim burası bakir bir yer. Çok dokunulmamış. İlçenin de nüfusu az bir Atakum gibi birden gelişecek durumu yok. Yüksek katlı imara da gerek yok. Örneğin Paris'te zenginler orada oturmazlar akşam 5 oldu mu oranın eğlence kültürü başlar onlarsa banliyölerde 50 kilometre uzaklıklarda kendi villarında dinlenmeye çekilirler. Gelin ilçeyi bu şekilde imar edelim. Yani siz burda yolları düzgün yapacaksınız. Projeli yapacaksınız. Alt yapılarından ışıklandırmasına kadar yapacaksınız. Bir çok merkezdeki yolda onun. Ana arterler büyükşehrin. Sayın Mustafa Demir beyede söylediğimizde tamam ne demek 2019'da ilk işimiz bunlar olsun diye söylediği şeyleri biz aslında 5 yıl önce sayın Yusuf Başkanımızdan beklerdik. Yapacağımız her proje bir vitrin olacaktı" diye belirtti.

BİRÇOK İLÇENİN ALAMAYACAĞI YATIRIMI ALDIK

Başkan Toğaloğlu; "Cenabı Allah nasip ederse önce adaylığı ardından seçilirsek 3. dönem başkanlığını yaşarsak bu güne kadar kendi halimize bırakıldığımız 25 bin nüfuslu bir ilçenin kendi ölçeğinde alamayacağı kadar yatırım aldık biz ama bunlar güzelleştirmeye yönelik değildi. Birisi baraj. Yüzme havuzumuz bitmek üzere. Tek öğretime ilk geçen ilçeyiz. Doğalgaza kavuştuk. Fakat biz beklediğimizin altında kaldık. Örneğin Yörükler yapıldı Dereköye hiç dokunulmadı. Buraya bir idare koyup yolların önce altyapıların yapılması gerekiyor inşallah yapacağız" dedi.

"Biz ilçe olarak yüzde 75 oy aldık"

İttifak olursa sorusuna Başkan Topaloğlu; "Netleşen bir durum yok ama bir çalışma olabilir. İlçe başkanlığı yapmış bir belediye başkanı olarak masanın her iki tarafında çalıştım. 10 yıldır kapımı söktüm kapım yok ama ulaşılamaz başkan tarzında söylemler değil her gün öğlene kadar halk günü yapan bir başkanım. Genel merkezlerin anketlerde ilk sordurduğu sorulardan birisidir ulaşılabilir olmak sonra adaletini sonrada dürüstlüğünü soruyorlar. Herkes bir şey yapmak için geliyor. İlçenin kendi finansını düzgün kullananlar mutlaka bir yere dokunurlar. Ben bugün kültür merkezi yapıyorum yaptığımız proje 6 - 7 milyon liralık bir proje. Yıllık bütçemiz 15 mlyon lira. 25 bin nüfuslu bir ilçenin böylesi bir projeyi hayata geçirmesi çok nadir bir şeydir. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gönül belediyeciliği aslında ille talimatla olacak bir şey değildir. Cumhurbaşkanımız bazı belediyelerde bu eksiklikleri gördüğü için sahadan bu tepkiler geldiği için. Çünkü sahada bizi denetleyen bir ekibimiz var. Bu genel merkezde silsile yoluyla ile kadar oradan ilçelere uzanıyor. Biz ilçe olarak yüzde 75 oy almışız her dört kişiden üçü AK Partili veya oy vermiş vatandaştır. Yani belediyecilik gönüllülüktür sizi seçenlere hizmet veremediğiniz anlarda anlattıklarınızı dinlerler ve anlarlar" diye söyledi.

"Omuz omuza nasıl oy yükseltebiliriz"

Samsun bir şey kazanacaksa bizler polemikle bir şey kazanamayız diyen Başkan sözlerine şöyle devam etti; "Samsun'un bir adım ileri gitmesini istemeyenlerin ekmeğine yağ süreriz. Sayın Musta Demir aday olduktan sonra sosyal medyada yer alan çirkin söylemler alehte anitipati yapacak söylemlerden çıkılması lazım hel hele AK Partililerin kurululundan bugüne görev alanların bir kelime dahi etmemesi lazım. Bu iş bitmiştir. Artık onunla omuz omuza nasıl olabiliriz oyumuzu nasıl yükseltebiliriz. Çünkü AK Partinin oyu büyükşehir oyudur. Ben yüzde 50 + 1 aldımı kazanıyorum. Ama Belediye başkan adayımız Mustafa Demir alabiliyorsa, aldırabiliyorsak yüzde 80 oy aldırmamız lazım. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Bir tepki olduğunda Ne diyorum bana verme ona ver oyunu çünkü partimizin oyu o. Başkanımız, bakanımız büyükşehir belediye başkan adayımız ben inanıyorum ki çok rahat bir şekilde yüksek bir oyla büyükşehir başkanlığını kazanacaktır çok iyi işlerde yapacağına inanıyorum" dedi.

Turizm ve tarım

Başkan Topaloğlu; "Master planın da 19 Mayıs'a biçilen rol turizm ve tarım. Suat beyin bakanlığında valimiz Hüseyin Aksoy'u talimatlandırmıştı. Hüseyin beyde talimat verdi orman müdürlüğüne bir mediküm çalışması yapıldı. Medükümcüler medical kurmak için. Bugün Bafra'da konuşlanmaya çalışılan medical üretim merkezi aslında 19 Mayıs'ta olacaktı. Tekelde başlayacaktı ama özelliştermeden eğitime verildiği için o zaman Mehmet Şimşek'ten alamamıştık Üniversiteye eğitim amaçlı verildi sanayi amaçlı kulanılamaz denmişti. Teknopark, uzaytem onun için kuruldu. Daha sonra Suat bey bakanlıktan ayrılınca ive aşağı doğru gitmeye başladı. 2 yıldan fazla kadastro çalışmaları sürdü Engiz mahallesindeki bin dönüm arazi merada. 300 dönüm yaratılabildi ancak 2B yani sayiciye açılabilecek şuanda boş yatırımcılarını bekliyor" diye belirtti.

2019'da Avrupa Birliği fonlarından yararlanabileceğiz

Yerel eylem grubunu alan Samsun'da alan iki ilçeyiz. Birini biz aldık diğerini Alaçam Yakakent ortaklığı aldı açıklamsında bulnana Topaloğlu; "Bu gruba iki kişi atandı gerekli çalışmalar yapılıyor. 2019 Martında yani yerel seçimlerden sonra Tarım bakanlığı start verecek alt yapısı hazırlanıyor. Avrupa birliğinin fonlarından o zaman faydalanacağız" dedi.

Bizim markamız Samsunspor

Başkan Topaloğlu son olarak; "Bizim markamız Samsunspor. Samsunspor bugünleri yaşamamalıydı. Madem ki bu günlere geldik el birliğiyle çıkmamız lazım bu işler şov yapmakla olmaz. Samsunspor Samsun için bir marka. Herkesin maça gitmesi lazım. Destek vermesi lazım. Herkesin passolig alması lazım 33 bin kişi olmamız lazım"diyerek sözlerini bitirdi.